Android 6.0 ajunge pe dispozitivele Nexus

06.10.2015
Android 6.0 ajunge pe dispozitivele Nexus

Utilizatorii de dispozitive Nexus au acum acces la cea mai nouă versiune de Android: 6.0 Marshmallow. Aceasta este disponibilă pentru cei care doresc să treacă la noul sistem de operare folosind un computer, o lansare a versiunii OTA (over-the-air), care se descarcă direct pe dispozitiv fiind aşteptată foarte curând.

Dispozitivele compatibile cu Android 6.0 sunt Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 şi Nexus Player, cât şi cele două noi modele anunţate săptămâna trecută, Nexus 5X şi Nexus 6P care vor fi livrate cu noul software pre-instalat. Sistemul de operare Marshmallow vine cu o serie de îmbunătăţiri semnificative faţă de Lollipop, oferind durata de utilizare mai lungă la o singură încărcare folosind tehnologia Doze, cât şi setări avansate de intimitate şi securitate, oferind utilizatorilor control deplin asupra permisiunilor pe care aplicaţiile le cer.

De asemenea, Now on Tap va putea oferi informaţii relevante cu referire la conţinutul pe care utilizatorul îl are pe ecran în orice moment, fiind un fel de asistent virtual pregătit pentru orice întrebare. Diferenţele vizuale faţă de 5.0 şi 5.1 sunt subtile, Google folosind în continuare Material Design pentru a realiza interfaţa şi animaţiile din Android 6.0.

În timp ce Google oferă Android 6.0 Marshmallow către dispozitive care au apărut chiar şi în urmă cu 2 ani, va fi interesant să urmărim câti producători de telefoane vor oferi actualizarea software pentru telefoane şi tablete atât de vechi. 

Nexus 5 Android 6.0 Download

Nexus 6 Android 6.0 Download

Nexus 7 WiFi Android 6.0 Download

Nexus 7 Mobile Android 6.0 Download

Nexus 9 WiFi Android 6.0 Download

Nexus 9 LTE Android 6.0 Download

Nexus Player Android 6.0 Download

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult