Noile smartphone-uri Nexus se numesc 5X şi 6P

Noile smartphone-uri Nexus se numesc 5X şi 6P

Google a confirmat în mod oficial evenimentul pe care îl va organiza pe 29 septembrie, unde mai mult ca sigur că vor fi prezentate noile smartphone-uri din gama Nexus, alături de cea mai recentă variantă de Android, 6.0 Marshmallow, cât şi alte dispozitive Google (Chromecast 2, de exemplu). Cele mai noi informaţii despre aceste noi produse hardware ale companiei sugerează că noile smartphone-uri vor avea nume mai puţin obişnuite pentru nişte dispozitive Nexus.

Întrucât smartphone-urile Nexus 5 şi Nexus 6 există deja, Google va denumi noile terminale de la LG şi Huawei Nexus 5X şi Nexus 6P. Nu este foarte clar de la ce vine fiecare literă în parte, însă este destul de clar ce semnifică cifra. Smartphone-ul realizat de LG, Nexus 5X, va veni cu un display de 5,2”, în timp ce Nexus 6P va integra un display de 5,7”, puţin mai mic decât modelul de anul trecut de la Motorola, însă totuşi apropiat de 6”.

Hardware-ul din cele două smartphone-uri este deja cunoscut, modelul mai mare fiind bazat pe un chipset Snapdragon 810, în timp ce Nexus 5X foloseşte Snapdragon 808. Google probabil că încearcă să intre pe piaţă cu noile dispozitive din seria Nexus la un preţ mult mai competitiv decât anul trecut, alegând să folosească hardware disponibil deja de mai bine de jumătate de an în dispozitivele de pe piaţă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult