Android 7.1, echipat cu un „buton de panică” prin care poţi opri atacurile cu malware

11.07.2017
Android 7.1, echipat cu un „buton de panică” prin care poţi opri atacurile cu malware

Începând cu versiunea Android 7.1, Google a adăugat o funcţie anti-malware care ar putea ajuta utilizatorii să stopeze aplicaţiile de tip ransomware, care blochează funcţionalitatea dispozitivului şi solicită plata unei taxe de răscumpărare.

Nedocumentată şi disponibilă doar dacă este activă de producătorul dispozitivului, funcţia „panic detection” răspunde la un comportament des întâlnit la utilizatorii dispozitivelor blocate în urma infectării cu malware. Mai exact, este urmărită apăsarea tastei Back, folosită de regulă pentru a ieşi din aplicaţia activă. În cazul funcţionării defectuoase a aplicaţiei, utilizatorii „panicaţi” au tendinţa de a folosi excesiv această tastă. Acelaşi comportament poate indica o deturnare a dispozitivului de către o aplicaţie rău intenţionată.

Alarma este dată la detectarea unui număr prea mare apăsări consecutive într-un interval de timp scurt, răspunsul fiind aducerea forţată în Home Screen, de unde utilizatorul poate lua măsuri pentru dezinstalarea aplicaţiei cu probleme sau instalarea unui produs antivirus care să ajute la remedierea situaţiei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult