Android 8.1 Oreo, adaptat pentru instalare ca sistem de operare pentru PC

19.06.2018
Android 8.1 Oreo, adaptat pentru instalare ca sistem de operare pentru PC

Dezvoltat în regim open source, proiectul Android-x86 a trecut la versiunea Android 8.1 Oreo, permiţând utilizatorilor să ruleze aplicaţii de Android pe PC folosind cea mai recentă versiune a platformei Google pentru dispozitive mobile.

Chiar dacă nu este singurul proiect de acest tip, Android-x86 este una dintre puţinele opţiuni complet gratuite pentru rularea de aplicaţii Android pe PC, folosind o versiune curată şi sigură de Android, adaptată pentru a funcţiona corect pe platforma desktop PC.

Android-x86 8.1 RC 1 este prima ediţie publică a acestui proiect, bazată pe versiunea 8.1 a platformei Android. Încă neajunsă la forma finală, noua versiune îmbunătăţeşte gestionarea proceselor pentru aplicaţii care rulează în fundal şi modul de afişare a notificărilor. Totodată, sunt preluate şi alte caracteristici specifice versiunii Android Oreo, cum ar fi funcţia smart text selection.

Pentru a înlesni acomodarea utilizatorilor obişnuiţi cu platforma Windows, interfaţa grafică este prevăzută cu taskbar şi buton pentru sertarul cu aplicaţii. În plus, aplicaţiile de Android rulează în ferestre individuale uşor de gestionat, înlesnind folosirea PC-ului în regim multitasking.

Lista dispozitivelor suportate este ceva mai cuprinzătoare decât la versiunile anterioare: ecrane cu interfaţă multi-touch, module pentru sunet, Wi-Fi, Bluetooth, camere web, etc.

Disponibil gratuit pentru download, Android-x86 8.1 RC 1 poate fi instalat ca sistem de operare boot-abil pe PC-uri compatibile UEFI. Desigur, cei care doresc să încerce noul OS fără a aduce modificări permanente configuraţiei software a PC-ului pot apela la una dintre aplicaţiile de tip maşină virtuală (ex. VMWare sau VirtualBox) pentru a rula Android 8.1 suprapus peste versiunea Windows deja instalată.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult