Android for Work este gata să intre în mediul corporate

26.02.2015
Android for Work este gata să intre în mediul corporate

Eforturile celor de la Google pentru a aduce platforma Android în mediul corporate vor fi supuse în curând la testul suprem: utilizarea în libertate. Mult aşteptatul Android at Work, care a fost prezentat prima dată în cadrul evenimentului I/O de anul trecut este acum gata de lansare. Acesta oferă diferite profile de utilizare, care separă viaţa personală de cea profesională. Acest lucru este necesar pentru a garanta siguranţa şi confidenţialitatea datelor.

Companiile vor putea de acum să implementeze platforma Android at Work pe dispozitivele angajaţilor, fie că acestea sunt dispozitive pentru lucru, sau sunt dispozitive personale. Astfel, profilul pentru la serviciu va oferi acces doar la aplicaţii şi servicii acceptate de companie, cu protocoale de securitate testate şi aprobate. Cea mai bună parte este faptul că această componentă este deja integrată în Android 5.0 Lollipop, ceea ce înseamnă că toate dispozitivele care vin cu acest sistem de operare sunt deja compatibile cu Android at Work.

Companiile pot astfel să creeze o listă cu aplicaţii aprobate de companie, care sunt marcate cu o pictogramă în formă de servietă şi sunt disponibile doar din aplicaţia Google Play for Work. Informaţiile din aceste aplicaţii nu pot fi accesate folosind alte aplicaţii neaprobate. Utilizatorii pot astfel să treacă din modul personal în modul profesional de utilizare foarte repede şi pot separa total cele două experienţe. Cei care nu dispun de un dispozitiv cu Android 5.0 nu trebuie să se îngrijoreze, întrucât Google promite şi o aplicaţie Android for Work care va fi disponibilă pe Play Store pentru dispozitive bazate pe Android 4.x.

Pentru a se adresa mai bine nevoilor companiilor, Google nu limitează Android for Work doar la serviciile sale. Suport pentru Exchange şi documente office este adăugat din start, alături de servicii de la companii care au o prezenţă majoră în mediul corporate precum BlackBerry, Cisco, Citrix, Salesforce, Adobe, Box, Motorola, HTC şi Samsung. Se pare că parteneriatele cu toate aceste companii au fost motivul pentru care iniţiativa aceasta a întârziat faţă de varianta originală de Android Lollipop.

Rămâne doar să urmărim evoluţia noului Android at Work. O astfel de iniţiativă la nivelul întregii platforme va atrage cu siguranţă multe companii de partea Google, în special când luăm în calcul cota de piaţă la nivel mondial în rândul sistemelor de operare pentru mobile. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult