Android Marshmallow este acum instalat pe 10% dintre dispozitivele cu Android

08.06.2016
Android Marshmallow este acum instalat pe 10% dintre dispozitivele cu Android

Adopţia pentru Android 6.0 Marshmallow este în continuă creştere, după lansarea multor dispozitive care sunt echipate cu noul sistem de operare din fabrică. În acelaşi timp, producătorii de smartphone-uri au început să livreze din ce în ce mai multe actualizări de software pentru smartphone-urile şi tabletele deja disponibile, proporţia dispozitivelor care rulează Marshmallow sărind în luna mai de 10%. Desigur, celelalte versiuni de Android au fost în scădere în aceeaşi perioadă.

Marshmallow este acum pe locul 4 în topul versiunilor de Android, cu 10,1% din totalul dispozitivelor care s-au conectat la serviciile Google în luna mai. Pe primul loc, este însă tot Lollipop, cu 35,4%, deşi acesta a suferit o mică scădere de la 35,6%. Locul doi este ocupat de KitKat, care încă se găseşte pe 31,6% dintre dispozitive, în timp ce Jelly Bean ocupă locul3 cu 18,9%. Printre cele mai puţin populare variante de Android regăsim Froyo, pe ultimul loc, cu doar 0,1%, Ice Cream Sandwich cu 1,9% şi Gingerbread care a mai scăzut 0,2 procente până la 2%.

Această situaţie nu este tocmai îmbucurătoare. Marshmallow s-a lansat oficial în toamna lui 2015, alături de dispozitivele Nexus 5X şi 6P. În tot acest timp, mulţi producători de smartphone-uri au lansat actualizări la noua versiune pentru modelele mai puternice din portofolii, însă smartphone-urile cu hardware mai slab au rămas la variantele mai vechi. Având în vedere că în această vară este aşteptată şi lansarea noului Android N, sunt puţine şanse pentru Marshmallow să depăşească în acest ritm Lollipop sau KitKat în vitorul apropiat.

Citeşte şi Google a lansat Android N Beta. Cum îl descarci şi ce aduce nou

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult