Android Marshmallow este în creştere. Jelly Bean şi KitKat sunt în continuare majoritare

04.05.2016
Android Marshmallow este în creştere. Jelly Bean şi KitKat sunt în continuare majoritare

Lansată în urmă cu 6 luni, versiunea Marshmallow a platformei Google este acum prezentă pe 7.5% dintre dispozitivele cu Android aflate în circulaţie.

Urmând creşterii lente înregistrată în primele luni de la lansare, versiunea Android Marshmallow a urcat de la o cotă de piaţă estimată la 4.6% luna trecută, atingând 7.5% la începutul lunii mai 2016.

Potrivit datelor colectate cu ajutorul aplicaţiei Google Play, prezentă pe majoritatea dispozitivelor cu Android, mai puţin cele folosite în ţările asiatice, Lollipop rămâne cea mai populară versiune de Android, instalată pe 35.6% dintre dispozitivele aflate în circulaţie.

Lansată în urmă cu doi ani, versiunea Kitkat încă este prezentă pe 32.5% dintre telefoanele cu Android, dat fiind numărul mare de dispozitive încă funcţionale, dar prea vechi pentru a mai primi upgrade la una din versiunile mai noi de Android. Cât despre Jelly Bean, Ice Cream Sandwich, şi Ginger Bread, acestea pierd în continuare teren, pe măsură ce dispozitivele care le folosesc ajung la capătul duratei de viaţă. În mod surprinzător, versiunea Android Froyo lansată în urmă cu 5 ani încă este detectată pe 0.1% dintre dispozitive, arătând ca unele telefoane cu Android lansate în acea perioadă sunt folosite şi acum de utilizatori mai puţin pretenţioşi.

Citeşte şi despre Google Destinations: plănuieşte-ţi următoarea vacanţă din motorul de căutare

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult