Aplicația de telefon AR Cut & Paste pune obiecte din realitate pe ecranul computerului

05.05.2020
Aplicația de telefon AR Cut & Paste pune obiecte din realitate pe ecranul computerului

Producătorii de smartphone-uri încearcă să convingă publicul de mai mulți ani că realitatea augmentată este viitorul, însă până acum, succesul acestei tehnologii a fost limitat. În afară de Pokemon Go, aplicația IKEA și integrarea AR în Google Maps, nu sunt foarte multe povești de succes legate de această metodă de utilizare a telefoanelor. Un dezvoltator independent, Cyril Diagne, demonstrează însă că încă nu am văzut tot ce are de oferit tehnologia AR. Acesta a dezvoltat o metodă prin care poate face copy-paste pentru obiecte din realitate direct pe ecranul unui computer folosind un smartphone: AR Cut & Paste.

Cyril Diagne a publicat pe Twitter un clip de câteva secunde în care demonstrează modul în care poți să incluzi rapid fotografia unui obiect, perfect decupat, direct în Photoshop. Aceasta a mers însă cu un pas mai departe. Aceasta folosește AI pentru a detecta obiectele și apoi tehnologia AR o ajută chiar să pună obiectele în Photoshop și să arate exact așa cum le vede pe ecranul telefonului. Aplicația sa ia în calcul orientarea față de computer, apropierea și distanța, întrucât poți pune o copie a obiectului mai mare sau mai mică pe ecranul computerului, în funcție de distanța de ecran.

Acesta numește momentan tehnologia simplu doar „AR Cut & Paste” și oferă chiar și celor care își doresc să experimenteze cu această tehnologie un link către GitHub, unde se găsește codul pentru a testa și experimenta.

Pentru demonstrație, Cyril Diagne a folosit un Google Pixel 4, echipat cu un cip AI dedicat, pe lângă chipset-ul Snapdragon 855 și un MacBook Pro pe care avea instalat Photoshop. Cu siguranță însă, această tehnologie ar putea fi folosită pentru a face „copy/paste” din realitatea în oricare altă aplicație.

Doar văzând ce poate face o aplicație de acest gen într-un stadiu de prototip, poți vedea deja posibilitățile pe care le poate deschide în viitor. De exemplu, copierea unui document fizic și lipirea lui într-un document word, care să convertească automat fotografia folosind tehnologie OCR în text editabil.

Întregul proces de copiere și lipire din realitate într-un document editabil din Photoshop durează 2,5 secunde în acest moment, foarte rapid deja. Cu siguranță însă, dispozitive mai puternice sau un cod mai bine optimizat și un algoritm AI mai eficient ar putea accelera această tehnologie. Acum că acest cod este disponibil pe gratis pe GitHub, sigur vor apărea noi dezvoltatori care vor contribui la îmbunătățirea ei.

(via Twitter)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult