Aplicaţia Chrome Remote Desktop este disponibilă acum şi pe telefoanele şi tabletele Apple

13.01.2015
Aplicaţia Chrome Remote Desktop este disponibilă acum şi pe telefoanele şi tabletele Apple

Lansat acum mai bine de doi ani, Chrome Remote Desktop este o soluţie multiplatformă simplă şi gratuită pentru controlul de la distanţă al unui calculator şi este o alternativă facila pentru mai popularele TeamViewer sau LogMeIn. După ce a primit un client Android în primăvara anului trecut, Chrome Remote Desktop este disponibil acum şi pe telefoanele sau tabletele Apple.

Fără a putea rivaliza de la egal la egal cu produsele consacrate menţionate mai sus, Chrome Remote Desktop este o soluţie interesantă pentru controlul de la distantă al unui calculator sau pentru oferirea accesului local unui alt utilizator deoarece este simplu de instalat şi configurat, se descurcă bine cu conexiunile NAT şi este suficient de rapid. Disponibil pe platformele Windows, OSX şi Linux (doar Beta), serviciul se leagă de contul Google şi necesită doar setarea unui PIN de securitate pentru protejarea accesului.

Lansat în luna aprilie pe platforma Android, Chrome Remote Desktop beneficiază acum şi de un client iOS, acesta fiind compatibil atât cu telefoanele cât şi cu tabletele Apple. La fel ca versiunea Android, acesta oferă acces la interfaţa grafică, controlul cu ajutorul mouse-ului şi tastaturii şi redirecţionare audio (doar în cazul Windows).  

Aplicaţia Chrome Remote Desktop pentru iOS este disponibilă gratuit în magazinul digital App Store.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News