Aplicaţia Dropbox este în sfârşit disponibilă şi pe telefoanele Windows Phone 8

22.01.2015
Aplicaţia Dropbox este în sfârşit disponibilă şi pe telefoanele Windows Phone 8

Dropbox a fost unul dintre primele servicii moderne de stocare şi sincronizare cloud şi, chiar dacă oferta gratuită este cam nesatisfăcătoare iar abonamentele suplimentare nu au ţinut mereu pasul cu ofertele din ce în ce mai accesibile ale rivalilor, acesta şi-a păstrat imensa popularitate şi a depăşit acum ceva timp cifra de 200 de milioane de abonaţi. Deşi Microsoft şi Dropbox sunt rivali în domeniul stocării online, primii au anunţat în luna noiembrie a anului trecut că vor integra popularul serviciu în cadrul suitelor Office pentru tablete, iar cei din urmă le-au întors favoarea prin lansarea mult-aşteptatei aplicaţii pentru Windows Phone 8.

Una dintre cele mai regretabile absenţe din Windows Phone Store, serviciul Dropbox este disponibil acum în mod oficial pe telefoanele care folosesc platforma Windows. Anunţată în luna noiembrie a anului trecut, aplicaţia a fost finalizată abia acum şi, în plus, aceasta este un produs universal care poate fi instalat atât pe telefoanele Windows Phone 8 cât şi pe tabletele Windows 8.1 sau Windows RT. În ultimul caz, aplicaţia înlocuieşte produsul exclusiv Modern UI pe care Dropbox l-a lansat acum doi ani.

Aplicaţia permite accesul rapid la fişierelor stocate online, partajarea rapidă a acestora, opţiunea de marcare a fişierelor favorite pentru salvarea lor offline, sincronizarea automată a imaginilor noi din Camera Roll şi suport pentru conturi multiple. Utilizatorii Windows Phone pot crea suplimentar şi un Live Tile cu directorul online favorit pentru accesarea mai rapidă a unor fişiere.

Aplicaţia universală Dropbox pentru Windows Phone 8 şi Windows 8/RT poate fi descărcată din Windows Phone Store, respectiv Windows Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News