Aplicaţia Google Calendar va fi disponibilă în curând şi pe telefoanele şi tabletele Apple

20.01.2015
Aplicaţia Google Calendar va fi disponibilă în curând şi pe telefoanele şi tabletele Apple

Relaţia dintre Apple şi Google s-a răcit în ultimii trei ani, însă cei din urmă nu au putut ignora importantul ecosistem iOS şi au publicat în App Store o bună parte dintre aplicaţiile pe care le oferă în mod tradiţional pe platforma proprie Android. Din acest pachet software lipseşte încă aplicaţia Calendar, însă capturile de ecran care au ajuns în posesia celor de la The Next Web ne spun că lansarea acesteia nu poate fi prea îndepărtată.

Google oferă în acest moment aproape 40 de aplicaţii pentru telefoanele şi tabletele Apple, pe această listă intrând atât celebrităţi precum Chrome, Gmail, Search, Maps, YouTube, Docs sau Hangouts, cât şi produse mai puţin celebre. Mai mult, aplicaţiile sunt legate între ele de setările comune pentru conturi şi legăturile care permit, de exemplu, deschiderea unei adrese din Chrome direct în Maps, Google creând astfel un ecosistem secundar care simplifică viaţa clienţilor care, dintr-un motiv sau altul, nu folosesc platforma Android.

De pe lista produselor Google disponibile în App Store a lipsit însă până acum importanta aplicaţie Calendar. Google a actualizat aplicaţia Calendar pentru Android la noul design Material în toamna anului trecut şi a afirmat atunci că va lansa produsul şi pe platforma iOS, însă promisiunea a întârziat să se materializeze până acum.

Conform unor capturi de ecran publicate de The Next Web, se pare că aplicaţia Google Calendar pentru iOS se îndreaptă în sfârşit către lansarea oficială. Similară din punct de vedere grafic cu versiunea Android, Google Calendar pentru iOS se pare că va oferi şi o integrare cu Maps şi Photos, continuând astfel ideea creării unui ecosistem propriu care să elimine măcar în parte limitările platformei Apple.

Utilizatorii iOS pot sincroniza în prezent datele stocate de serviciul Google Calendar cu aplicaţia nativă Calendar, însă lansarea unui produs dedicat le va oferi un plus de putere. Acum doi ani, Google a renunţat la implementarea Exchange Active Sync în favoarea protocolului deschis CalDAV, însă utilizatorii iOS au pierdut cu această ocazie suportul Push şi au fost obligaţi să se mulţumească cu sincronizările programate la intervale regulate de timp sau cu cele manuale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News