Aplicaţia săptămânii: AmpMe

24.10.2015

Platformă software: Android

AmpMe este o aplicaţie care îţi permite să asculţi muzică împreună cu prietenii folosind mai multe telefoane mobile simultan, sincronizate automat pentru a reda aceeaşi melodie folosind difuzorul încorporat.

Ideală pentru mini-petrecerile ad-hoc organizate pentru a sparge plictiseala în călătoriile cu autobuzul, sau în pauzele mai lungi dintre orele de curs, AmpMe pune în practică o idee simplă, de a folosi difuzoarele mai multor telefoane mobile pentru a reda simultan aceeaşi melodie la un volum sonor mult mai mare. Conceptul a mai fost pus în practică şi cu aplicaţia Group Cast oferită de Samsung exclusiv pentru telefoanele din seria Galaxy S3, iar apoi de SoundSeeder, compatibilă şi cu alte modele de telefoane cu Android.

AmpMe duce însă lucrurile şi mai departe oferind compatibilitate cross-platform, permiţând şi posesorilor de iPhone să participe la distracţie. Ca şi mod de folosire, aplicaţia este intuitivă şi nu pune probleme de acomodare, singura cerinţă fiind crearea sau conectarea la un cont SoundCloud.

Avem la dispoziţie două opţiuni principale ce nu au nevoie de prea multe explicaţii – Host a party şi Join a Party. Prima opţiune îţi permite să conectezi telefoanele prietenilor din imediata vecinătate pentru a reda prin difuzorul extern o melodie aleasă de tine. Pentru redare, muzica trebuie mai întâi încărcată din memoria telefonului în contul SoundCloud, pentru asta fiind de preferat o conexiune WiFi rapidă, care să permită transferul unui număr mai mare de fişiere fără a consuma prea mult din traficul inclus pentru conexiunea de internet mobil.

Opţiunea Join a Party este folosită pentru a reda muzica aleasă pe telefonului unui prieten. Pentru conectare este de ajuns să introducem codul de 4 cifre comunicat de acesta. În funcţie de preferinţe, codul poate fi distribuit şi prin alte aplicaţii cum ar fi Gmail, WhatsApp, Hangouts, etc.

Aplicaţia săptămânii: AmpMe

Singura etapă care solicită puţin mai multă atenţie este sincronizarea iniţială a dispozitivelor, necesară pentru evitarea efectului de ecou, care altfel ar compromite audiţia. Pentru asta, este de ajuns să apropiem dispozitivul gazdă de fiecare telefon nou conectat. Fără alte complicaţii, sincronizarea este realizată automat de către telefonul gazdă ascultând prin microfon sunetul redat prin difuzorul telefonului nou conectat, ajustările făcute fiind extrem de precise.

Odată conectate şi sincronizate, dispozitivele satelit folosite pentru redare nu oferă decât reglaj pentru volumul sonor şi funcţia mute, melodiile fiind alese pe dispozitivul-gazdă. După sincronizarea iniţială, nu este nevoie să rămânem în raza conexiunii Bluetooth sau chiar a reţelei WiFi, fiecare dispozitiv conectat funcţionând ca şi difuzor wireless de buzunar. Ocazional, ar putea fi însă necesară resincronizarea cu dispozitivul gazdă.

AmpMe este o aplicaţie gratuită pentru Android şi iOS, disponibilă pentru instalare gratuit în magazinul Google Play, respectiv App Store.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult