Aplicaţia Skype pentru Smart TV rămâne fără suport oficial

09.03.2016
Aplicaţia Skype pentru Smart TV rămâne fără suport oficial

Skype este una dintre cele mai populare aplicaţii pentru apeluri video din lume şi este disponibilă pe aproape orice dispozitiv care se conectează la internet şi include o cameră video. Aceasta a fost una dintre primele aplicaţii pentru televizoarele inteligente, însă Microsoft a anunţat că va renunţa la această versiune a serviciului.

Cei care folosesc Skype pe televizoare inteligente vor mai primi actualizări care adaugă noi funcţii sau care rezolvă din probleme doar până la data de 1 iunie. După această dată, Microsoft va înceta suportul tehnic pentru aplicaţie, însă nu este clar dacă utilizatorii noi vor mai putea să o descarce de pe serviciile de distribuţie. Skype va funcţiona în continuare pe televizoare, însă nu este clar pentru cât timp şi dacă lipsa actualizărilor va duce la incompatibilitatea cu versiunile pentru mobile şi PC-uri.

Aplicaţia Skype pentru Smart TV a debutat în 2010 pe televizoarele Samsung şi LG, fiind lansată ulterior şi pe alte modele de la Sony, Panasonic şi Sharp. Motivul pentru care Microsoft a decis să înceteze dezvoltarea acestei variante este popularitatea smartphone-urilor şi a tabletelor. Aplicaţia pentru mobile este mult mai uşor de configurat şi utilizat, iar televizoarele inteligente nu s-au ridicat niciodată la nivelul de performanţă al acestor dispozitive.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult