Aplicaţia universală de streaming wireless AllCast este disponibilă şi pe terminalele Apple

14.01.2015
Aplicaţia universală de streaming wireless AllCast este disponibilă şi pe terminalele Apple

Probabil că utilizatorii Android sunt familiarizaţi deja cu aplicaţia AllCast, o soluţie universală care permite streaming-ul wireless de imagini, muzică sau filme către o multitudine de echipamente media. Utilizatorii IOS nu au avut prea multe soluţii similare la îndemână dincolo de cunoscutele AirPlay şi Chromecast, însă AllCast a fost lansat şi pe platforma iOS şi completează această lacună.

La fel ca versiunea Android, care a fost lansată la sfârşitul lui 2013, aplicaţia AllCast pentru iOS permite streaming-ul wireless audio/foto/video către televizoarele Smart de la Samsung, Sony sau Sharp, către echipamentele media DLNA, către consolele de jocuri Xbox 360 şi Xbox One, către player-ele Chromecast, Apple TV, Western Digital TV, Roku sau Amazon TV sau direct către un browser Chrome. Aplicaţia foloseşte un pachet consistent de protocoale pentru a putea oferi această compatibilitate largă, ceea ce-i permite utilizatorului să se bucure de toate echipamentele media din jur.

Aplicaţia permite redarea imaginilor sau fişierelor video din cadrul aplicaţiei Photos (dar nu şi a filmelor din cadrul aplicaţiei Videos) sau a muzicii. În plus, AllCast se poate conecta la conturile Dropbox, Instagram, Gogole Drive sau Google+ şi la serverele DLNA pentru accesarea conţinutului extern. Facilităţile oferite nu sunt tot atât de complexe precum cele oferite de versiunea Android, remarcându-se de pildă lipsa Screen Mirroring, însă pentru redarea media sunt mai mult decât multumitoare.

Aplicaţia AllCast este oferită gratuit în cadrul magazinului App Store, ceea ce permite testarea compatibilităţii şi a modului de funcţionare, însă redarea fluxurilor video pentru mai mult de 5 minute şi eliminarea reclamelor necesită o achiziţie suplimentară în valoare de 4,99€.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News