Aplicaţia universală de streaming wireless AllCast este disponibilă şi pe terminalele Apple

Autor: Dorian Prodan 14.01.2015
Aplicaţia universală de streaming wireless AllCast este disponibilă şi pe terminalele Apple

Probabil că utilizatorii Android sunt familiarizaţi deja cu aplicaţia AllCast, o soluţie universală care permite streaming-ul wireless de imagini, muzică sau filme către o multitudine de echipamente media. Utilizatorii IOS nu au avut prea multe soluţii similare la îndemână dincolo de cunoscutele AirPlay şi Chromecast, însă AllCast a fost lansat şi pe platforma iOS şi completează această lacună.

La fel ca versiunea Android, care a fost lansată la sfârşitul lui 2013, aplicaţia AllCast pentru iOS permite streaming-ul wireless audio/foto/video către televizoarele Smart de la Samsung, Sony sau Sharp, către echipamentele media DLNA, către consolele de jocuri Xbox 360 şi Xbox One, către player-ele Chromecast, Apple TV, Western Digital TV, Roku sau Amazon TV sau direct către un browser Chrome. Aplicaţia foloseşte un pachet consistent de protocoale pentru a putea oferi această compatibilitate largă, ceea ce-i permite utilizatorului să se bucure de toate echipamentele media din jur.

Aplicaţia permite redarea imaginilor sau fişierelor video din cadrul aplicaţiei Photos (dar nu şi a filmelor din cadrul aplicaţiei Videos) sau a muzicii. În plus, AllCast se poate conecta la conturile Dropbox, Instagram, Gogole Drive sau Google+ şi la serverele DLNA pentru accesarea conţinutului extern. Facilităţile oferite nu sunt tot atât de complexe precum cele oferite de versiunea Android, remarcându-se de pildă lipsa Screen Mirroring, însă pentru redarea media sunt mai mult decât multumitoare.

Aplicaţia AllCast este oferită gratuit în cadrul magazinului App Store, ceea ce permite testarea compatibilităţii şi a modului de funcţionare, însă redarea fluxurilor video pentru mai mult de 5 minute şi eliminarea reclamelor necesită o achiziţie suplimentară în valoare de 4,99€.

Tags: