Aplicaţia YouTube, înlăturată din cadrul iOS 6.0

07.08.2012
Aplicaţia YouTube, înlăturată din cadrul iOS 6.0

Prezentă încă de la lansarea iPhone din 2007, aplicaţia YouTube a dispărut din cea de-a patra versiune beta a sistemului de operare iOS 6, accentuând astfel senzaţia unui divorţ iminent între Apple şi Google.

După înlocuirea aplicaţiei Google Maps cu serviciul Apple de cartografie şi navigaţie, YouTube este cel de-al doilea produs Google care este eliminat, singura legătură dintre cele două companii fiind acum serviciul de căutare. Apple a invocat expirarea unui contract de licenţiere, însă acest motiv este cam subţire ţinând cont că API-urile care permit crearea de clienţi YouTube sunt gratuiţi şi disponibili oricui.

Dacă înlocuirea Google Maps ar putea fi o problemă pentru utilizatori români din cauza acoperirii cam precare a teritoriului ţării noastre, aspect de care vom fi însă siguri abia în momentul lansării versiunii finale, este greu de crezut că cineva va plânge după clientul Youtube.

Rămas neactualizat de foarte multă vreme, clientul YouTube oferit de Apple a fost depăşit de interfaţa HTML5 oferită de site şi, odată cu iOS 6, funcţia de upload a fişierelor va fi oferită de Safari, care va permite de acum şi acest tip de operaţiune. În plus, Google a afirmat că lucrează deja la o versiune de sine-stătătoare a unei aplicaţii iOS, ceea ce oferi celor care preferă un produs dedicat toate facilităţile noi pe care Apple le-a ignorat în ultimii ani.

Aplicaţia YouTube nu va mai fi prezentă în cadrul iOS 6

Urmărește Go4IT.ro pe Google News