Aplicațiile Google Drive și Docs primesc noi optimizări pentru telefoane pliabile

13.06.2023
Aplicațiile Google Drive și Docs primesc noi optimizări pentru telefoane pliabile

Cu seria Pixel Fold deja anunțată, Google anunță noi versiuni pentru aplicațiile Drive și Docs, cu interfață optimizată pentru folosirea mai eficientă a ecranului telefoanelor pliabile.

Țintind o mai bună armonizare între interfața web și cea pentru mobil, noul design introduce mai multe optimizări special concepute pentru ecrane pliabile. De acum, funcția de pre-vizualizare a fișierelor se adaptează în mod dinamic la poziția ecranului (ex. deschis, închis, parțial deschis), schimbând orientarea, dimensiunea și dispunerea item-urilor din interfață. Spre exemplu, pe ecranul extern vei avea o listă cu o singură coloană de item-uri. În schimb, pe ecranul pliabil lista va putea avea coloane multiple și chiar panou lateral cu informații suplimentare despre fișierul respectiv.

Adresate în primul rând utilizatorilor Pixel Fold, noile versiuni Google Drive și Docs sunt benefice pentru toți utilizatorii de pliabile bazate pe Android, iar într-o mai mică măsură și utilizatorilor de tablete.

Spre exemplu, versiunea Google Docs pentru Android folosește de acum modul paginat pentru documentele nou deschise. În schimb, modul ”pageless” rămâne ca o alegere opțională, folosit pentru derularea documentelor în flux continuu, folosind întreg spațiul de afișare disponibil pe orizontală și fără „pauzele” lăsate pentru delimitarea paginilor.

Probabil că, odată cu intrarea oficială în piața de telefoane pliabile, Google va crește ritmul în care sunt livrate optimizările pentru această categorie de dispozitive, atingând majoritatea serviciilor și aplicațiilor din portofoliu. Totodată, Android 14 este prima versiune de Android cu interfață special optimizată pentru ecrane pliabile, gata de folosit și cu dispozitivele altor producători OEM.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult