Aplicaţiile Microsoft ajung şi pe telefoane Symbian

09.09.2011
Aplicaţiile Microsoft ajung şi pe telefoane Symbian

Parteneriatul dintre Nokia şi Microsoft aduce unele beneficii şi pentru utilizatorii de terminale Symbian, venite sub forma unor pachete de actualizare ce au în componenţă aplicaţii create de gigantul software.

Pachetele Microsoft Apps vor aduce o serie de unelte software pentru îmbunătăţirea productivităţii în mediul business, disponibile oricărui utilizator care tocmai a achiziţionat unul din noile modele smartphone bazate pe Symbian Belle, cât şi cei care aleg să-şi actualizeze telefonul echipat cu sistem de operare Symbian Anna la mai noul Symbian Belle.

Aplicaţiile Microsoft ajung şi pe telefoane Symbian

Lista aplicaţiilor Microsoft disponibile gratuit pentru utilizatorii Symbian Belle cuprinde:

  • Microsoft Lync 2010 Mobile – pentru sesiuni de mesagerie instant, apeluri audio and conferinţe.
  • Microsoft PowerPoint Broadcast – ne permite să vizionăm prezentări PowerPoint pe telefonul mobil, de pe PC.
  • Microsoft OneNote – oferă suport pentru crearea de documente text cu imagini şi sincronizarea acestora online, folosind Microsoft SkyDrive
  • Microsoft Document Connection – pentru vizualizarea documentelor stocate pe telefonul mobil sau în cadrul site-urilor Microsoft SharePoint 2010.

Un al doilea pachet de actualizare promis pentru anul 2012 va aduce suport pentru sincronizare cu Microsoft SharePoint din aplicaţia OneNote, precum şi versiuni pentru telefonul mobil ale aplicaţiilor Word, Excel şi PowerPoint.

Nokia a afirmat şi în trecut că nu va renunţa prea curând la platforma Symbian, iar setul extins de aplicaţii oferite confirmă intenţiile companiei. Noi telefoane bazate pe Symbian vor fi lansate şi anul viitor, iar suportul software pentru platforma Symbian va continua până cel puţin în anul 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News