Apple a anunțat evenimentul WWDC 2022, unde va prezenta noul iOS 16

06.04.2022
Apple a anunțat evenimentul WWDC 2022, unde va prezenta noul iOS 16
Foto: Profimedia Images

Apple a anunțat WWDC 2022, evenimentul său anula dedicat dezvoltatorilor software. În trecut, acest eveniment nu era foarte important pentru publicul larg, aici fiind discutate de obicei noi tendințe în dezvoltarea de aplicații și ceea ce pregătește Apple la nivel software, însă în ultimii câțiva ani a devenit o scenă și pentru noi produse Apple. Aici s-a discutat prima dată despre Apple Silicon, cât și despre noul Mac Pro, mult așteptat la acel moment de către fani.

WWDC este un eveniment pentru dezvoltatori software, în primul rând

În general, la WWDC vedem primele detalii despre actualizările sistemelor de operare de la Apple. Anul acesta ne așteptăm să vedem iOS 16, iPadOS 16, un nou macOS și probabil un nou watchOS. Dispozitivele care se lansează cu aceste versiuni preinstalate vor fi disponibile însă abia din toamnă și vor fi anunțate în perioada septembrie-octombrie.

Întrucât sunt așteptate actualizări hardware importante pentru MacBook Air și MacBook Pro-ul de 13”, există o mică posibilitate ca acestea să fie prezentate mai întâi la WWDC, înainte de o lansare propriu-zisă. De asemenea, Mac Pro, computerul desktop pentru profesioniști, ar putea primi noua versiune cu procesor Apple Silicon la acest eveniment.

WWDC 2022 va avea loc între 6 și 10 iunie și va fi, încă odată, un eveniment 100% online. Înainte de pandemie, Apple organiza aceste evenimente în format fizic, iar dezvoltatorii care doreau să participe trebuiau să cumpere bilete pentru a avea acces. Edițiile online au fost însă complet gratuite, toți cei care și-au dorit să participe la prezentări și workshop-uri, putând face asta fără a plăti o taxă. Evenimentul de deschidere al WWDC se transmite și online, inclusiv pe YouTube, acesta fiind cel care anunță noile versiuni de software.

În general, după WWDC, dezvoltatorii primesc acces la primele versiuni de test ale sistemelor de operare, iar la aproximativ o lună, Apple începe să livreze și versiunile „beta” publice pentru iOS, iPadOS sau macOS care se lansează oficial abia în toamnă.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult