Apple a înlocuit comanda Hey Siri cu o versiune mai scurtă

06.06.2023
Apple a înlocuit comanda Hey Siri cu o versiune mai scurtă

Testată încă de anul trecut, versiunea simplificată a comenzii Hey Siri este acum funcțională, utilizatorii putând activa serviciul de asistență prin comandă vocală spunând pur și simplu ”Siri”.

De acum, comanda declanșatoare Siri este doar numele acestuia. Sub noua formulă de adresare, aplicarea comenzilor ar trebui să devină mult mai naturală, Apple încercând să imite modul în care dialoghezi cu un partener de discuție apropiat, căruia îi rostești numele fără a mai apela la formule de politețe (ex. domnule Popescu).

O altă noutate este că de acum poți pune întrebări una după alta. Pornind de la activarea inițială, asistentul va continua să te asculte și după întrebarea de început. Spre exemplu, poți spune „Siri, trimite un mesaj lui Ema, Sunt pe drum” și apoi „Amintește-mi să ud plantele când ajung acasă”, ambele solicitări fiind recunoscute ca și cum le-ai adresa unei persoane reale.

Deja folosită de rivalul Amazon cu serviciul Alexa, formula declanșatoare cu un singur cuvânt este destul de riscantă pentru Apple, fiind nevoie de optimizări serioase pentru ca numele alcătuit din doar patru litere să nu fie recunoscut în mod eronat, creând tot felul de situații stânjenitoare în care asistentul Siri își oferă serviciile fără să-i fie solicitat acest lucru. Anterior, folosirea expresiei din 2 cuvinte ”Hey Siri” reducea până aproape de zero probabilitatea declanșării eronate. Însă chiar și așa, situațiile în care Siri intervine nejustificat în conversațiile oamenilor nu sunt chiar atât de rare.

Schimbarea vine în pregătirea unui plan mai amplu în care Apple va integra serviciul său de asistență vocală cu aplicații și servicii furnizate de terți, sporindu-i capabilitatea de a înțelege ce doresc și ce vor să facă utilizatorii. Din păcate, modificarea nu are nicio legătură cu tehnologiile generative AI demonstrate de Microsoft și Google, utilizatorii Apple rămânând cu versiunea convențională a asistentului Siri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult