Apple ar putea înlocui comanda Hey Siri cu o versiune mai scurtă

07.11.2022
Apple ar putea înlocui comanda Hey Siri cu o versiune mai scurtă

Potrivit informațiilor furnizate de surse apropiate companiei americane, Apple lucrează la simplificarea comenzii Hey Siri, noua versiune mai scurtă permițând folosirea mai eficientă a serviciului de asistență prin comandă vocală.

Astfel comanda declanșatoare asistentul lui Siri va fi simpla rostire a numelui acestuia, eliminând expresia ”Hey”. Sub noua formulă de adresare aplicarea comenzilor ar trebui să devină mult mai naturală, Apple încercând să imite bun modul în care dialoghezi cu un partener de discuție apropiat, căruia îi rostești numele fara a mai apela la formule de politețe (ex. domunule Popescu).

Deși modificarea făcută pare bun doar o schimbare minoră, an în realitate renunțarea la expresia declanșatoare formata din două cuvinte reprezinta o provocare tehnologică uriașă, care necesită multă pregătire în domeniul inteligenței artificiale (AI). În caz contrar, orice cuvânt dintr-o conversație oarecare ar ar putea fi recunoscut în mod eronat drept ”Siri”, altfel rezultând foarte multe situații stânjenitoare în care asistentul Siri își oferă serviciile fără să-i fie solicitat acest lucru.

Complexitatea provocării din nevoia dea adapta sistemul de recunoaștere vocală pentru a înțelege unicul termen declanșator, Siri, într-o varietate de accente și dialecte. Anterior, folosirea expresiei din 2 cuvinte ”Hey Siri” îmbunătățirea în mod substanțial probabilitatea ca sistemul să interpreteze în mod corect folosirea expresiei declanșatoare.

Schimbarea vine în pregătirea unui plan mai amplu în care Apple va integra serviciul său de asistență vocală cu aplicații și servicii furnizate de terți, sporindu-i capabilitatea de a înțelege ce doresc și ce vor să facă utilizatorii.

Google solicită în continuare folosirea expresiei „OK Google” sau „Hey Google”, compania încercând în schimb să optimizeze modul de funcționare permițând utilizatorilor să pună întrebări ulterioare fără a repeta comanda vocală declanșatoare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult