Apple are o nouă vulernabilitate în sistem! Ce dispozitive sunt în pericol

20.01.2024
Apple are o nouă vulernabilitate în sistem! Ce dispozitive sunt în pericol

Recent, un raport a descoperit o vulnerabilitate în unitățile de procesare grafică (GPU) în dispozitivele iPhone 12 și MacBook Air M2 de la Apple, care, în teorie, ar putea permite hackerilor să acceseze datele de pe dispozitiv.

Această vulnerabilitate, denumită LeftoverLocals, a fost identificată nu doar în GPU-urile Apple, ci și în cele produsele realizate de Qualcomm, AMD și Imagination. Problema se referă la capacitatea unui hacker de a recupera date din GPU, care rămân de la procesări anterioare. Acest lucru ar putea dezvălui informații personale, inclusiv rezultatele unor sarcini mai complexe, scrie 9To5 Mac.

Raportul a demonstrat cum un hacker cu acces la dispozitiv ar putea exploată această vulnerabilitate. De asemenea, se pare că aceștia au au comunicat deja problem acelor de la Apple, Qualcomm și altor producători. Într-un raport publicat de 9To5Mac, se menționează că Apple lucrează la un patch pentru a remedia problema. Se pare că au existat și alte dispozitive Apple afectate de această vulnerabilitate, inclusiv cele cu cipuri A17 și M3, dar acestea au primit deja un update de securitate. Totuși, dispozitivele iPhone 12 și MacBook Air M2 încă așteaptă patch-ul.

Apple a confirmat pentru Wired că cele două dispozitive sunt încă vulnerabile

Apple a confirmat pentru Wired că cele două dispozitive sunt încă vulnerabile: „Am retestat vulnerabilitatea pe 10 ianuarie, unde se pare că unele dispozitive au fost patch-uite, de exemplu, Apple iPad Air generația a 3-a (A12). Cu toate acestea, problema pare să fie încă prezentă pe Apple MacBook Air (M2). Mai mult, noul Apple iPhone 15 nu pare să fie afectat așa cum au fost versiunile anterioare. Apple a confirmat că procesoarele seriei A17 și M3 conțin actualizări, dar nu am fost notificați despre patch-urile specifice”, au spus aceștia.

Între timp, Apple lucrează la dezvoltarea noului iPhone 16, care este programat să fie lansat în toamna anului viitor. Se zvonește că noul dispozitiv va veni cu o îmbunătățire de RAM, o cameră mai bună și multe funcții extra pentru utilizatori.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult