Apple confirmă data lansării pentru iOS 9 şi pune a dispoziţia dezvoltatorilor iOS 9.1 în versiune Beta

10.09.2015
Apple confirmă data lansării pentru iOS 9 şi pune a dispoziţia dezvoltatorilor iOS 9.1 în versiune Beta

În timpul rămas până ce noua serie de telefoane iPhone 6s şi iPhone 6s Plus va ajunge pe rafturile magazinelor, utilizatorii de tablete şi telefoane Apple vor avea ocazia să se familiarizeze cu iOS 9, versiunea finală având acum dată de lansare oficială.

Apple confirmă data lansării pentru iOS 9 şi pune a dispoziţia dezvoltatorilor iOS 9.1 în versiune Beta

Anunţat încă din luna iunie, iOS 9 va fi oferit publicului larg spre actualizarea dispozitivelor compatibile începând cu data de 16 septembrie. Printre noutăţile pregătite se numără o nouă aplicaţie pentru ştiri realizată după modelul Flipboard, suport pentru indicaţii de tranzit în aplicaţia Maps şi alte funcţii adresate tabletelor iPad, cum ar fi suport pentru folosirea mai multor aplicaţii simultan în modul split-screen.

O altă adiţie interesantă este suportul pentru blocarea anumitor forme de conţinut. Astfel, utilizatorii vor putea folosi aplicaţii de genul Adblock Browser pentru a opri afişarea reclamelor în pagini şi instala extensii cu rol similar pentru browserul Safari.

Între timp, versiunea iOS 9.1 tocmai a fost anunţată în versiune Beta, disponibilă dezvoltatorilor. Actualizarea aduce suport pentru ecranul de 12.9˝ folosit de tabletele iPad Pro, optimizează funcţionarea aplicaţiilor în modul split-screen şi suportul pentru redare video picture-in-picture, ambele având un rol central în experienţa oferită utilizatorilor iPad Pro. În plus, iOS 9.1 îmbunătăţeşte funcţiile 3D Touch, suportul Live Photos şi Apple Pencil, respectiv introduce un nou set de emoticoane pentru folosire în sesiunile de mesagerie instant.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video