Apple îmbunătăţeşte funcţia de navigare GPS pentru iOS

29.01.2014
Apple îmbunătăţeşte funcţia de navigare GPS pentru iOS

Anunţate în urmă cu mai bine de jumătate de an, planurile Apple pentru integrarea dispozitivelor iOS cu sisteme GPS pentru autoturisme încep să arate primele rezultate. Demonstrată cu un filmuleţ neoficial, noua interfaţă  pregătită pentru sisteme de navigare GPS destinate autoturismelor include mai multe îmbunătăţiri şi concepte noi, ce vor fi preluate şi pentru următoarea generaţie de tablete şi telefoane Apple.

Filmuleţul realizat pentru a demonstra experienţa “iOS in the Car”, oferită la utilizarea sistemului de navigaţie GPS pentru autoturisme în tandem cu telefonul iPhone, prezintă o interfaţă scalabilă la diferite rezoluţii de ecran şi optimizată pentru ecrane touch. Cel puţin în versiunea prezentată, software-ul pentru navigaţie rulat în emulator folosind sistemul OS X nu pare să suporte aplicaţii third-party, multitasking şi în mod surprinzător nu include interfaţă pentru tastatură virtuală. În schimb, interacţiunea este făcută aproape exclusiv prin comenzi vocale,  încât şoferul să nu fie incomodat la conducerea autoturismului.

O captură de ecran furnizată publicaţiei The Verge arată o versiune mai recentă de software,  rulând în emulator pe sistemul iOS 7.1 beta. Prezentând o interfaţă mai bine finisată, adaptată pentru culorile şi tematica produselor Apple din genaraţia actuală, noua aplicaţie pentru navigare GPS pare să fie în grafic pentru a prinde următorul val de produse Apple, aşteptate în această toamnă.

Apple aduce îmbunătăţiri funcţiei de navigare GPS pentru iOS

Cât despre iniţiativa “iOS in the Car”, Apple se avântă într-o piaţă foarte competitivă în care mai mulţi jucători au format deja alianţe strategice. Spre exemplu Microsoft şi Ford colaborează de ani buni pentru proiectul Ford Sync, iar Google şi-a anunţat planurile de colaborare cu Nvidia şi Audi pentru aducerea platformei Android în piaţa auto. Astfel, pentru a-şi maximiza şansele de reuşită Apple trebuie să ofere un produs funcţional cât mai repede, preferabil fără probleme de natura celor care au atras atâtea critici la momentul lansării platformei iOS 6.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult