Apple Watch primeşte watchOS 2

09.06.2015
Apple Watch primeşte watchOS 2

Apple a redenumit varianta de iOS destinată accesoriului Apple Watch în watch OS, aplicând totodată o serie de îmbunătăţiri gândite să atragă aprecieri atât din partea utilizatorilor, cât şi a dezvoltatorilor care au acum posibilitatea să creeze aplicaţii native pentru noul smartwatch.

Prezentat la conferinţa WWDC 2015 chiar de şeful diviziei software pentru Apple Watch – Kevin Lynch, sistemul de operare watchOS 2 deschide accesul la aşa numitele Complications, oferind dezvoltatorilor flexibilitate în ce priveşte alegerea informaţiilor care sunt afişate pe ecranul dispozitivului.

Apple Watch primeşte watchOS 2

La suprafaţă, noua versiune watchOS 2 aduce îmbunătăţiri funcţiei de afişare a orei, a funcţiilor pentru fitness şi actualizează componenta pentru monitorizarea stării de sănătate. În plus, Apple a adăugat în watchOS 2 noi teme de interfaţă, cu imagini care se schimbă automat pentru a reflecta fiecare moment al zilei.

O altă funcţie interesantă este Time Travel, permiţând utilizatorilor să deruleze rapid înregistrările din calendar pentru a inspecta evenimentele programate.

Disponibil atunci când Apple Watch este conectat a portul de încărcare, modul Night Stand permite afişarea continuă a orei pe ecranul iluminat, respectiv setarea unei alarme pentru trezire.

Intrând la capitolul alte îmbunătăţiri, putem citi şi răspunde la mesaje email direct de pe ecranul Apple Watch, respectiv iniţia apeluri prin FaceTime audio.

Asistentul Siri ne poate ajuta să începem exerciţiile pornind aplicaţia pentru fitness, respectiv să ne lăudăm mai târziu cu rezultatele obţinute postând în reţeaua de socializare preferată.

Funcţionalitatea Apple Pay a fost extinsă cu suport pentru card-uri de cumpărături, iar aplicaţia Maps afişează acum indicaţii pe ecran şi permite interacţiune prin asistentul Siri.

Watch OS2 permite dezvoltatorilor de aplicaţii să redea sunet direct prin difuzor, cât şi prin căştile conectate folosind interfaţa bluetooth. În plus, aplicaţiile pot reda secvenţe video pe ecran şi folosi parametrii furnizaţi de accelerometru, respectiv senzorii HealthKit. HomeKit primeşte suport nativ în watch OS 2, iar dezvoltatorii vor putea accesa aşa numitul Taptic Engine pentru a reda efecte audio si tactile în aplicaţii.

Deşi va fi disponibil pentru dezvoltatori în următoarele două săptămâni, watchOS 2 va ajunge în formă finală la utilizatori abia în această toamnă, oferind posesorilor de accesorii Apple Watch un plus de funcţionalitate şi design.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult