Asistentul Cortana pentru iOS va putea de acum să memoreze lucrurile importante în locul tău

05.07.2016
Asistentul Cortana pentru iOS va putea de acum să memoreze lucrurile importante în locul tău

Microsoft a extins funcţionalitatea asistentului Cortana, versiunea pentru iOS primind o actualizare care permite folosirea comenzilor vocale pentru a păstra notiţe şi memora detalii importante de reamintit mai târziu.

Astfel, posesorii de telefoane iPhone vor putea instrui asistentul Cortana să ţină minte locul unde au parcat, sau să reamintească despre evenimente şi lucrurile de făcut în diferite ore ale zilei.

Solicitările pentru lucruri de reamintit sunt păstrate în lista de notiţe, complet cu descriere şi ora la care ar trebui să aibă loc.

Dincolo de utilitatea funcţiei nou introduse, ce surprinde cu adevărat este modul în care Microsoft a ales să o ofere mai întâi utilizatorilor iOS, neglijând propria platformă Windows 10 Mobile. Cu siguranţă, actualizarea va ajunge în cele din urmă şi la platformele Android şi Windows, însă faptul că Microsoft a ales să acorde prioritate platformei cu baza de utilizatori cea mai numeroasă semnifică o reorientare a companiei, mai puţin în direcţia consolidării propriului ecosistem software şi mai mult înspre asigurarea unei prezenţe cât mai ample în toate platformele mobile. 

Windows 10 va putea primi notificări de pe smartphone-uri cu Android

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult