Atribuie coperţi MP3-urilor tale: aplicaţii de embed Album Art

Atribuie coperţi MP3-urilor tale: aplicaţii de embed Album Art

Muzica stocată pe calculator sau pe telefonul mobil este mai uşor şi mai plăcut de parcurs dacă îţi organizezi fişierele şi îţi creezi playlist-uri. Pe lângă playlist-uri, există însă şi cover-urile foto asociate pieselor, de obicei coperta albumului (Album Art) sau, după caz, a maxi single-ului ori a compilaţiei.

Cover-urile, pe lângă rolul estetic, ne ajută să aflăm de pe ce album e extrasă piesa, informaţie utilă mai ales dacă descoperim o formaţie promiţătoare despre care vrem să ne facem o părere mai clară ascultând întregul album.

Multe playere audio extrag automat cover-urile de pe Internet şi le afişează în dreptul pieselor aflate în redare, dar exactitatea informaţiilor depinde de tag-urile asociate. Fără aceste tag-uri, cover-urile nu vor putea fi descoperite sau nu vor corespunde pieselor cărora doreşti să le atribui.

Vestea bună este că se găsesc aplicaţii cu ajutorul cărora ai posibilitatea să atribui manual cover-urile (pe lângă opţiunea de căutare automată, desigur), iar aici dăm drept exemplu Creevity MP3 Cover Downloader. Această aplicaţie este gratuită şi foarte uşor de utilizat.

Creeevity MP3 Cover Downloader – prezentare video

Pentru a atribui cover-uri pieselor audio trebuie mai întâi să selectezi folder-ul în care se află acestea (un inconvenient aici este faptul că programul nu poate căuta în sub-foldere). Următorul pas este alegerea propriu zisă: fie încarci o imagine din calculator (poate fi orice doreşti tu), e de preferat ca imaginea să aibă un raport 1:1, fie selectezi opţiunea „Load other covers” şi atribui una dintre imaginile disponibile de pe Web.

Dacă găseşte mai multe coperţi, vor fi afişate toate variantele, urmând ca utilizatorul să o selecteze pe cea mai potrivită.

Embed Album Art in MP3

Teoretic sună bine, practic baza de date de unde sunt extrase cover-urile are ceva probleme. Se întâmplă ca uneori să nu găsească nicio copertă, indiferent de specificaţiile pe care le menţionezi în căsuţa de căutare.

Adăugarea manuală a unei imagini nu dă însă niciodată greş şi, până la urmă, este cea mai precisă metodă. Singurul dezavantaj – timpul pierdut, mai ales dacă ai de gând să completezi toată colecţia ta muzicală.

Pe lângă adăugarea de cover-uri, aplicaţia permite şi editarea altor meta-informaţii specifice fişierelor MP3: artist, titlu, gen muzical, album şi anul apariţiei. În plus, Creeevity MP3 Cover Downloader integrează şi funcţia de player MP3, dar la un nivel cât se poate de elementar.

Creeevity MP3 Cover Downloader, cum spuneam, e doar un exemplu de aplicaţie pentru embed Album Art. Cei care nu sunteţi mulţumiţi de cum funcţionează puteţi încerca şi altele, la o simplă căutare veţi vedea că lista e cât se poate de generoasă.

Alte programe similare:

  • Bliss;
  • AllCDCovers;
  • Albumart.org.

Citeşte şi: Program de scurtat melodii – ce program de editare audio folosim?

Creevity MP3 Cover Downloader

Urmărește Go4IT.ro pe Google News