Avast 6 beta – noi facilităţi şi un antivirus free îmbunătăţit

Avast 6 beta - noi facilităţi şi un antivirus free îmbunătăţit

Avast 6 beta soseşte un an mai târziu după versiunea 5, împreună cu un set extins de facilităţi şi tehnologii.

Două dintre tehnologiile introduse odată cu Avast 5, dar disponibile numai în versiunea plătită a antivirusului, au fost migrate către Avast 6 free.

Aceia dintre noi care până acum nu au fost prea încântaţi de funcţionalitatea restrânsă a soluţiilor antivirus gratuit, ar putea aprecia includerea suportului pentru blocarea site-urilor maliţioase şi scanarea script-urilor Web şi în versiunea gratuită a suitei Avast 6.

Avem parte şi de un nou plugin pentru evaluarea nivelului de siguranţă oferit de paginile web navigate (avast! WebRep), facilitate disponibilă pentru browsere ca Firefox, Chrome, Internet Explorer şi Opera.

Versiunea plătită a antivirusului Avast 6 ridică nivelul de securitate pentru datele sensibile transmise prin internet, cum ar fi informaţiile transmise în timpul operaţiunilor online banking, prin mutarea sesiuni aflate în lucru într-un mediu virtualizat, sau Safe Zone.

Aceleaşi tehnologii de virtualizare servesc şi pentru izolarea aplicaţiilor suspicioase, mutate încă de la lansare într-un mediu sandbox, de unde nu pot afecta restul sistemului de operare.

Tot la capitolul noutăţi intră şi un gadget pentru sidebar, menit să pună într-un loc mai vizibil informaţiile referitoare la starea de funcţionare a programului antivirus.

Avast 6 beta se află acum în stadiu de dezvoltare, însă cei care doresc să îi testeze funcţionalitatea pot instala de aici Avast 6 Beta Free Antivirus.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News