Avast cumpără rivala AVG cu 1,3 miliarde de dolari

07.07.2016
Avast cumpără rivala AVG cu 1,3 miliarde de dolari
Avast, unul dintre cei mai cunoscuţi producători de soluţii de securitate informatică, a anunţat că va cumpăra compania rivală AVG cu 1,3 miliarde de dolari. Tranzacţia se va face integral în numerar. 
 
Ambele companii au fost fondate în Cehia. Împreună, cele două branduri sunt folosite de aproximativ 400 milioane de utilizatori din toată lumea. Dintre aceştia, 16 milioane sunt utilizatori de mobil. 
 
Citeşte şi: Google a cumpărat o firmă care deţine o tehnologie prin care smartphone-urile pot recunoaşte obiecte
 
Avast speră ca această achiziţie să-i permită să lanseze soluţii de securitate mai bune pentru firmele mici şi mijlocii, dar şi pentru sistemele IoT. 
 
 
Deocamdată nu se ştie dacă soluţiile AVG vor fi vândute în continuare sub acest brand sau dacă tehnologiile vor fi încorporate în produsele şi serviciile Avast. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult