Bitdefender 2016, lansat oficial

30.09.2015
Bitdefender 2016, lansat oficial

Destinată consumatorilor casnici, noua suită de soluţii pentru securitate Bitdefender 2016 aduce în prim-plan o tehnologie inovativă ,capabilă să ofere dublă protecţie datelor personale ale utilizatorilor împotriva temuţilor viruşi de tip ransomware.

Tehnologiile Anti-Ransomware dezvoltate de specialiştii în securitate ai Bitdefender permit ca cele mai sensibile date ale utilizatorilor să fie ferite în totalitate de criptarea de către viruşii de tip ransomware. Acest tip de ameninţare a făcut de 50 de ori mai multe victime la nivel mondial în ultimul an faţă de anul precedent prin blocarea dispozitivelor şi solicitarea de recompense.

Pentru a detecta şi bloca tipurile de viruşi ransomware, Bitdefender interzice aplicaţiilor de origine incertă să şteargă sau să modifice documente, imagini sau videoclipuri stocate în directoarele populare, precum My Documents, My Pictures sau My Videos. Dubla protecţie asigurată de Ransomware Behavioral Detection (RBD) analizează activitatea tuturor aplicaţiilor pentru a detecta comportamente similare clasei de viruşi ransomware şi pentru a bloca orice aplicaţie care încearcă să cripteze date de pe terminalul utilizatorului.

Bitdefender 2016, lansat oficial

“Noua suită de soluţii de securitate a Bitdefender dovedeşte că tehnologia evoluează mai repede decât ameninţările cibernetice. Deşi este un fenomen relativ nou pentru cei mai mulţi utilizatori, ransomware este o ameninţare de domeniul trecutului pentru clienţii Bitdefender. Toate celelalte pericole sunt ţinute la distanţă de tehnologiile Bitdefender, în timp ce utilizatorii se pot bucura de performanţa maximă a dispozitivului lor şi de protecţie totală”, a declarat Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist în cadrul Bitdefender.

Noul Firewall oferă o performanţă îmbunătăţită în localizarea cu precizie a atacurilor, prin filtrarea întregului trafic de la şi către dispozitiv, inclusiv cel al reţelei Wi-Fi.

Bitdefender simplifică folosirea soluţiilor de securitate prin consola Bitdefender Central, care permite utilizatorilor să îşi administreze conturile, licenţele şi dispozitivele şi să aibă acces rapid la servicii de asistenţă. Produsele descărcate prin consola Bitdefender Central au licenţa activată în avans şi ataşată contului de client, pentru a simplifica paşii parcurşi de la cumpărarea până la folosirea Bitdefender 2016.

OneClick Optimizer menţine viteza de rulare a sistemului la nivel maxim, iar tehnologia  Bitdefender Photon se adaptează gradual pentru a îmbunătăţi vizibil performanţa. Modulul Autopilot, perfecţionat de-a lungul celor 10 ani de experienţă în lupta împotriva ameniţărilor cibernetice, ia automat cele mai bune decizii de securitate, fără intervenţia utilizatorului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult