Bitdefender Antivirus Free va dispărea. Ce soluții de antivirus gratis rămân

13.12.2021
Bitdefender Antivirus Free va dispărea. Ce soluții de antivirus gratis rămân

Bitdefender Antivirus Free este una dintre cele mai populare soluții antivirus gratis disponibile celor care vor să beneficieze de protecție la nivel de bază.

Lansat în anul 2011, Bitdefender Antivirus Free Edition și-a propus să ofere ceea ce aproape orice utilizator îşi doreşte: un antivirus eficient, pe care să nu-l simţi în utilizarea de zi cu zi a PC-ului şi care să fie gratuit.

Între timp, în strategia de business a Bitdefender au survenit modificări importante, compania decizând că populara soluție de securitate gratuită pentru Windows, va fi retrasă definitiv începând cu 31 decembrie. Totuși, chiar dacă Bitdefender Antivirus Free va dispărea mai întâi din pagina de download a companiei, utilizatorii rămași nu sunt lăsat imediat descoperiți:

”Ne concentrăm pe dezvoltarea de produse în jurul protecției multi-platformă și, prin urmare, retragem Bitdefender Antivirus Free Edition pentru Windows. Utilizatorii actuali vor fi acceptați până pe 30 iunie 2022.”

Astfel, instalările existente vor continua să funcționeze ca și până acum însă după atingerea termenului limită precizat de companie nu vor mai fi disponibile actualizări pentru baza de semnături antivirus, esențiale pentru detectarea și blocarea amenințărilor informatice nou apărute.

Retragerea Bitdefender Free se referă doar la aplicația pentru Windows, cele pentru Android și iOS vor continua să fie disponibile, cel puțin până la apariția unui anunț similar din partea companiei.

„Revizuim în mod constant portofoliul de produse pentru a ne asigura că tehnologiile incluse în acesta sunt suficiente pentru a menține siguranța utilizatorului în orice situație. Din păcate, produsul nostru antivirus gratuit nu mai îndeplinește cele mai înalte standarde ale noastre”, a explicat un reprezentant al companiei.

Ce alternative de antivirus gratis au rămas?

Avast Free Antivirus

Panda Cloud Antivirus Free

AVG AntiVirus Free

Avira Free Antivirus for Windows

Kaspersky Security Cloud – Free

Microsoft Defender Antivirus (vine preinstalat cu versiunile recente de Windows)

Pentru un utilizator obişnuit, Bitdefender Antivirus Free Edition reprezenta o opțiune în general suficientă pentru protecţie  împotriva viruşilor, cei mai mulți renunțând să mai ia in considerare opțiunile disponibile contracost.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult