BlackBerry Messenger oferă acum şi mesaje cu perioadă de valabilitate în stilul Snapchat

03.11.2014
BlackBerry Messenger oferă acum şi mesaje cu perioadă de valabilitate în stilul Snapchat

Noul terminal Passport al celor de la BlackBerry s-a bucurat de vânzări bune după lansare, însă compania nu a reuşit să convingă cu performanţele sale financiare iar cota sa de piaţă a continuat să scadă şi a ajuns la un dezolant 0,7%. Dacă viitorul diviziei de terminale mobile este nebulos, compania îşi pune mai multe speranţe în divizia de software şi servicii şi continuă dezvoltarea produselor pe care le consideră relevante.

Populara aplicaţie de mesagerie BlackBerry Messenger (BBM) a primit o actualizare importantă pe toate platformele pe care este disponibilă, adică BlackBerry OS, Android, iOS şi Windows Phone. Pe lângă banalele îmbunătăţiri de performanţă şi stabilitate, noua versiune preia unele opţiuni cunoscute de la produse precum Snapchat sau Lync.

Prima opţiune nou apărută este Timed Message, aceasta oferind utilizatorilor posibilitatea de a stabili o perioadă de valabilitate pentru mesajele şi imaginile trimise. După expirarea acestui interval de timp, informaţiile sunt şterse în mod automat. Cea de-a doua noutate este Message Retraction, un mesaj trimis putând fi şters fără urme de către expeditor în cazul în care destinatarul nu l-a văzut deja. Aceste două facilităţi noi vor fi gratuite în cursul următoarelor trei luni, însă BlackBerry intenţionează să le ofere ulterior doar utilizatorilor care vor opta pentru un abonament.

Noua versiune a aplicaţiei BlackBerry Messenger mai oferă cu titlul de noutate un mod mai simplu de inserare a unui sticker în mesaje, transferul de imagini cu rezoluţie mare şi posibilitatea vizualizării pieselor muzicale ascultate de ceilalţi utilizatori în cadrul canalelor BBM Feeds.

Aplicaţia de mesagerie BlackBerry Messenger este disponibilă în BlackBerry World, App Store, Google Play şi Windows Phone Store

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News