BlackBerry Passport vine cu un preţ deloc competitiv

BlackBerry Passport vine cu un preţ deloc competitiv

BlackBerry Passport este în atenţia publicaţiilor de specialitate de ceva vreme şi pare a fi ultima speranţă pentru business-ul hardware al companiei canadiene, însă până în prezent nu ştiam nimic despre preţul acestui dispozitiv. CEO-ul BlackBerry, John Chen, a dezvăluit că noul telefon pătrat nu va veni pe piaţă cu un preţ competitiv, însă nici nu va costa mai mult decât alte smartphone-uri de top.

Preţul pentru BlackBerry Passport fără contract în Statele Unite va fi de 599 dolari, un preţ echivalent cu cel al altor modele precum Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 3 şi LG G3. În acelaşi timp, un HTC One M8 este cu 65 de dolari mai ieftin, iar iPhone 6 cu 49 de dolari mai scump. Aparent, compania consideră că noul său model are tot ceea ce este necesar pentru a fi vândut cu succes într-o lume în care sistemul de operare BlackBerry este aproape inexistent în libertate, iar singurii care ar putea fi câtuşi de puţin interesaţi de un asemenea telefon ar fi cei care lucrează în mediul corporate.

Este deja o certitudine că fanii BlackBerry îl vor cumpăra fără să stea pe gânduri, fiind singura opţiune pentru a upgrada modelele cu tastatură deja învechite. Cu toate acestea, în condiţiile în care platforma software nu primeşte suport din partea dezvoltatorilor şi nici preţul nu este tocmai atractiv, sunt slabe şanse ca Passport să atragă clienţi noi către produsele companiei.

Totuşi, BlackBerry nu pare să împingă noul telefon cu reclame sau campanii de marketing, încercând să iasă în evidenţă cu ajutorul „leak”-urilor săptămânale şi declaraţiilor ciudate din partea reprezentanţilor. Din păcate însă, astfel de strategii ajung numai la cei cu adevărat interesaţi de subiect, nu şi la publicul larg, care ar putea fi interesat de BlackBerry Passport, dacă ar şti că acesta există.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult