Broswerul Vivaldi 1.0 a fost lansat şi ţinteşte utilizatorii avansaţi

06.04.2016
Broswerul Vivaldi 1.0 a fost lansat şi ţinteşte utilizatorii avansaţi
Browserul Vivaldi, anunţat la începutul anului 2015, a fost lansat într-o versiune stabilă. Programul de navigare pe internet se adresează utilizatorilor avansaţi şi include o interfaţă puternic personalizabilă, multe comenzi rapide şi suport pentru gesturi cu mausul. 
 
Versiunea 1.0 a Vivaldi este disponibilă pentru platformele Windows, Mac şi Linux. Fondatorul Vivaldi este Jon von Tetzchner, care a co-fondat Opera Software, dar a părăsit compania pentru a se dedica noului proiect. 
 
Browserul Opera nu s-au bucurat niciodată de o popularitate atât de mare ca Chrome, Firefox sau Internet Explorer, dar a fost văzut întotdeauna ca un produs inovativ. Printre caracteristicile lansate în premieră în Opera s-au numărat tab-urile şi ecranul speed dial. 
 
 
Vivaldi este bazat pe proiectul open source Google Chromium şi foloseşte acelaşi motor de randare ca şi Chrome – Blink. Asta înseamnă că extensiile disponibile în Google Chrome Web Store pot fi instalate şi în Vivaldi. 
 
Sunt, însă, câteva elemente care diferenţiază noul browser de concurenţă. Printre acestea se numără Web Panels (pot fi adăugate anumite site-uri într-un panou care poate fi deschis rapid din sidebar; acestea pot fi accesate fără a părăsi tab-ul în care te afli) sau Notes (poţi salva notiţe în timp ce navighezi pe internet, iar browserul va şti pe ce site-uri te aflai atunci când le-ai scris).
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult