Browser-ul Edge bazat pe Chromium este acum disponibil în variantă beta

21.08.2019
Browser-ul Edge bazat pe Chromium este acum disponibil în variantă beta

Browser-ul Edge se mută pe platforma open source Chromium, aceeaşi pe care şi browser-ele Google Chrome, Opera şi multe altele sunt construite. Vestea a venit de câteva luni bune, iar o versiune foarte timpurie a fost disponibilă pentru testare de ceva vreme. Microsoft a anunţat însă că a atins un prag important în dezvoltare, oferind acum pentru utilizatorii de Windows 10 şi macOS o variantă beta, mult mai stabilă decât cele Canary şi Developer care puteau fi descărcate până acum.

Experienţa de utilizare a noului Edge bazat pe Chromium va fi foarte similară şi cu cea din browser-ul Edge din prezent, integrat în Windows 10, dar şi cu cea de pe Chrome. Microsoft a adăugat propriile sale modificări la nivel de interfaţă şi funcţionalitate, încurajând utilizarea serviciilor sale în defavoarea celor de la Google, însă în spate, acesta funcţionează similar cu Chrome, afişând site-urile în acelaşi mod, fără probleme de compatibilitate.

„Intrăm în beta astăzi, întrucât browser-ul nostru îndeplineşte acum criteriile pe care le aşteptam: experienţa de utilizare e bună, cu compatibilitate bună, oferă autonomie bună pe dispozitivele mobile şi este rapidă. Este pregătită pentru instalare şi utilizare în regim obişnuit. Pe lângă asta, utilizatorii ne-au spus că browser-ul este atât de bun în variantele Canary şi Dev încât ar trebui să trecem la beta. Este mai stabil decât ne-am fi aşteptat în acest stadiu.” a declarat Joe Belfiore, CVP în cadrul Microsoft Windows Experiences.

Pachetul de instalare se află pe site-ul Microsoft Edge Insider, de unde poate fi descărcat în regim obişnuit şi instalat ca oricare aplicaţie normală de Windows sau macOS. Odată cu lansarea oficială a browser-ului, acesta va fi probabil livrat drept componentă integrată în sistemul de operare Windows, iar update-urile vor fi apoi făcute direct prin Windows Update.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult