Când se lansează macOS Monterey, iOS 15.1 și iPad OS 15.1

19.10.2021
Când se lansează macOS Monterey, iOS 15.1 și iPad OS 15.1

Odată cu anunțul noilor laptop-uri MacBook Pro cu ecrane de 14 și 16”, Apple a anunțat și data de lansare pentru macOS Monterey, noul său sistem de operare desktop. Odată cu disponibilitatea noului software, Apple a dezvăluit însă că va lansa și versiuni noi pentru toate celelalte dispozitive ale sale, de la iOS la iPadOS, watchOS și tvOS. Noul update va fi necesar pentru utilizarea noilor căști AirPods 3, cât și pentru a folosi câteva noi funcții.

Apple lansează macOS Monterey și alte update-uri pentru dispozitivele sale

macOS Monterey se lansează pe 25 octombrie și este versiunea care integrează noile funcții pe care le-am găsit în urmă cu o lună pe iOS 15. Este vorba despre suport pentru funcții AI, precum cele pentru selectarea de text direct din fotografii, sau integrarea cu sistemul de notițe rapide de pe iPad, cât și posibilitatea de a folosi simultan toate dispozitivele macOS și iPadOS, cu o singură pereche de mouse și tastatură, in orice configurație, putând trece cu pointer-ul de pe un ecran pe celălalt, cu tot cu conținut drag & drop.

Se pare însă că această funcție, numită Universal Control, nu va fi disponibilă în prima variantă de macOS Monterey, aceasta urmând să fie adăugată mai târziu.

Pe de altă parte, Apple va lansa tot pe 25 octombrie și iOS 15.1, iPadOS 15.1, watchOS 8.1 și tvOS 15.1. Noutatea acestor update-uri este compatibilitatea cu AirPods 3, în principal, noile căști true wireless care se lansează pe 26 octombrie.

Utilizatorii de iPhone primesc însă în sfârșit acces la Share Play, noua capabilitate care permite urmărirea de clipuri video și ascultarea de muzică simultan pe mai multe dispozitive prin FaceTime sau alte servicii similare. Exclusiv pentru utilizatorii de iPhone 13 Pro însă, Apple va activa în sfârșit capabilitatea de a filma în format ProRes, un codec superior, care va permite înregistrarea de clipuri video la o calitate mai înaltă.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult