Când se lansează MIUI 13. Xiaomi ar putea lăsa multe modele de telefoane în urmă

06.05.2021
Când se lansează MIUI 13. Xiaomi ar putea lăsa multe modele de telefoane în urmă

Xiaomi se pregătește să lanseze următoarea versiune majoră a interfeței sale pentru Android, MIUI 13. Această nouă versiune va fi cel mai probabil bazată pe Android 11 și va fi disponibilă începând din această vară, tradițional compania lansând noi versiuni de MIUI începând din a doua jumătate a anului. Se pare că există acum o dată neoficială la care ne putem aștepta să vedem noul software pe dispozitivele companiei: 25 iunie.

MIUI 13 ar putea fi compatibil doar cu dispozitive lansate de curând

MIUI 13 ar putea fi însă o versiune software mai puțin tradițională pentru compania Xiaomi. Se pare că producătorul chinez va scoate mai multe modele de pe listele de suport software, în special dintre cele lansate în urmă cu mai mult de doi ani. Se zvonește că MIUI 13 va fi compatibil doar cu telefoane lansate în urmă cu doi ani sau mai noi, lucru care va lăsa în urmă modele de telefoane chiar și din gamele high-end.

Este vorba despre modele populare precum Xiaomi Mi 9 sau Xiaomi Mi MIX 3, modele care încă oferă un nivel de performanță ridicat. De asemenea, dispozitive mid-range extrem de populare precum Redmi Note 8 sau dispozitivele de buget Redmi 8, ar rămâne de asemenea fără actualizări de sistem odată cu lansarea noii versiuni. În trecut, Xiaomi oferea suport software chiar și pentru telefoane mai ieftine lansate în urmă și cu patru ani de la momentul lansării software-ului.

Printre noutățile pe care Xiaomi le-ar putea propune pentru MIUI 13 ar putea veni modificări importante la nivelul interfeței, animații noi, teme și fundaluri de ecran noi, cât și îmbunătățiri la nivelul securității. La acest capitol, cel puțin în cazul versiunii MIUI internaționale, software-ul Xiaomi se bazează pe actualizările furnizate de Google, care ar trebui să fie disponibile lună de lună pe telefoanele care sunt în perioada de suport software.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult