Când se lansează oficial Android 11 și pe care dispozitive

09.07.2020
Când se lansează oficial Android 11 și pe care dispozitive

Android 11 este disponibil de câteva săptămâni deja în versiune beta pe dispozitivele Pixel. Între timp a fost lansată și o versiune beta 2, care însă nu adaugă noi funcții, ci doar rezolvă câteva bug-uri raportate de către cei care îl testează. Google nu a oferit o fereastră de lansare oficială sau o dată de lansare concretă. Unul dintre angajații săi a oferit însă informații despre lansarea Android 11, dezvăluind când se lansează în mod oficial sistemul de operare către utilizatorii de telefoane Pixel.

Android 11 se lansează după exemplul versiunii precedente

Michele Turner, Product Management Director în cadrul diviziei Smart Home Ecosystem la Google, a ținut o prezentare în cadrul unui summit online pe  dispozitive smart home. Aceasta a dezvăluit într-unul dintre slide-urile sale că Android 11 se lansează oficial pe data de 8 septembrie. Data de lansare a intrat în discuție pentru că dezvoltatorii trebuie să aibă aplicații și dispozitive compatibile cu sistemul nou de operare pentru smartphone-uri.

De ce a discutat Michele Turner la acest summit? Pentru că Android 11 introduce în meniul de power noi funcții dedicate pentru dispozitive smart home. Practic, apăsând pe butonul power lung, vei avea acces rapid la controlul tuturor dispozitivelor înregistrate în Google Home. Astfel, partenerii vor trebui să verifice compatibilitatea cu această funcționalitate nouă.

În cadrul prezentării, Turner sugerează dezvoltatorilor de dispozitive și aplicații smart home să își actualizeze site-urile și alte materiale de marketing să menționeze noile opțiuni de control din Android 11. De asemenea, Google cere companiilor să trimită mesaje prin e-mail sau prin notificări pentru a-i informa pe utilizatori.

Modelele Pixel vor fi cele vizate la început

Data de lansare nu este însă tocmai surprinzătoare. În timp ce unii se așteptau ca Google să se întoarcă la lansarea noului software în vară, se pare că va fi păstrată însă strategia din 2019. Android 10 a fost lansat pe data de 3 septembrie. Lansarea Android 11 pe data de 8 septembrie, cu o săptămână mai târziu, ar sugera că aceasta este noua strategie Google.

În luna octombrie este apoi așteptată seria de telefoane Pixel 5, prima care ar putea fi livrată cu Android 11 de pe piață. De altfel, actualizarea la Android 11 de pe 8 septembrie ar funcționa exclusiv pe dispozitive din „familiile” Pixel 2, Pixel 3 și Pixel 4.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult