Când se lansează OxygenOS 11 pe OnePlus Nord, OnePlus 7/7T și OnePlus 6/6T

04.01.2021
Când se lansează OxygenOS 11 pe OnePlus Nord, OnePlus 7/7T și OnePlus 6/6T

OxygenOS 11 a fost deja lansat pe modelele OnePlus 8, în timp ce varianta 8T a fost lansată cu noul software preinstalat din fabrică. Totuși, utilizatorii de smartphone-uri OnePlus din generații mai vechi încă așteaptă vești despre data la care vor putea să facă update, iar acestea au venit chiar acum, la începutul anului 2021. Compania a publicat pe forumul oficial planul de lansare pentru modelele OnePlus Nord, OnePlus 7 și 7T, în timp ce utilizatorii de modele mai vechi sau variante mai ieftine lansate recent, vor primi noi informații în curând.

Care vor fi telefoanele OnePlus care primesc OxygenOS 11

Primul model care va fi la rând pentru lansarea OxygenOS 11, bazat pe Android 11, este OnePlus Nord. Acel model, primul mid-range premium al companiei, va primi mai întâi software-ul în variantă beta. Vestea bună este că utilizatorii nu vor trebui să aștepte foarte mult pentru asta. Începând cu săptămâna în curs, cei care participă la testare, îl vor putea instala. De altfel, este un „open beta” deci oricine îl poate instala. Totuși, o lansare concretă nu este stabilită pentru acest model. OnePlus spune că va lua în considerare feedback-ul comunității și va lansa update-ul final doar atunci când atinge o calitate înaltă.

Cei care folosesc încă modelele OnePlus 7 și 7T vor primi update-ul simultan pe toate aceste dispozitive. Se pare că există o problemă de criptare de care compania s-a lovit în dezvoltarea actualizării la OxygenOS 11 pentru aceste dispozitive, probabil legată de chipset-urile Snapdragon 855 și 855+. OnePlus promite că lucrează cu Qualcomm pentru a rezolva această problemă și că imediat ce aceasta este rezolvată va lansa o versiune „open beta” a noului software pe aceste dispozitive. Cel mai probabil, update-ul va veni după cel de la OnePlus Nord.

Din păcate însă, cei care folosesc încă OnePlus 6 sau OnePlus 6T, vor trebui să aștepte și mai mult până la noul software. Aceste dispozitive, cât și variantele OnePlus N10 și OnePlus N100, vor fi actualizate mai târziu.

sursa: OnePlus

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult