Când se lansează Windows 10 Mobile

11.06.2015
Când se lansează Windows 10 Mobile

Versiunea Windows 10 pentru dispozitive smartphone, cunoscută oficial sub denumirea Windows 10 Mobile, a fost disponibilă pentru testare în versiune Preview încă din această primăvară. Însă experienţa avută  nu a fost tocmai plăcută pentru unii utilizatori, care s-au lovit de probleme pe care Microsoft nu le-a anticipat. Din fericire eforturile depuse de companie şi ajutorul oferit de utilizatorii înscrişi în programul Windows Insider par să fi dat rezultate, versiunea Windows 10 pentru smartphone având acum un interval de lansare clar definit.

Dacă despre varianta Windows 10 pentru PC ştim deja că Microsoft a fixat evenimentul oficial de lansare pentru data de 29 iulie, în ce priveşte ediţia pentru smartphone situaţia este mai puţin clară, problemele depistate în cadrul programului de testare determinând amânarea evenimentului de lansare. Însă potrivit informaţiilor conţinute într-un pliant de prezentare obţinut de website-ul Neowin, aparent folosit de un reprezentat Microsoft într-una din prezentările ţinute pentru partenerii, Windows 10 Mobile va fi disponibil ˝în septembrie sau începutul lunii octombrie˝.

Când se lansează Windows 10 Mobile

Trebuie spus că promisiunile făcute de Microsoft către partenerii OEM nu iau în calcul timpul necesar pentru adaptarea şi testarea la operatori, ce ar putea prelungi aşteptarea pentru livrarea efectivă a pachetelor de actualizare.

Rămâne de văzut dacă cele două luni suplimentare acordate de Microsoft pentru rezolvarea problemelor descoperite până acum vor fi sau nu de ajuns. Desigur, există şi posibilitatea ca Mircosoft să lanseze Windows 10 Mobile la data stabilită indiferent de starea în care se află, livrând mai târziu patch-uri care să corecteze problemele rămase.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult