Microsoft a confirmat data lansării pentru Windows 10. Iată cum poate fi obţinut gratuit

Microsoft a pus capăt speculaţiilor, anunţând pentru Windows 10 o dată oficială de lansare, precum şi modalitatea prin care acesta va ajunge la utilizatori. În premieră, Microsoft nu va mai oferi următoarea versiune de Windows în cutie de carton sigilată, pe care utilizatorii să o obţină stând la rând în faţa magazinelor. În schimb, Windows 10 va putea fi obţinut cu doar câteva click-uri şi un download de aproximativ 3GB, descărcat mai repede sau mai încet, în funcţie de viteza conexiunii la internet.

Microsoft vizează toţi utilizatorii de Windows 7 şi 8.1, propunând acestora upgrade gratuit la Windows 10. Anunţată cu o notificare apărută pe taskbar, oferta este vizibilă deja pentru o parte dintre utilizatorii Windows, aceştia având posibilitatea să-şi rezerve o copie Windows 10 încă de acum, introducând adresa email unde doresc să primească link-ul pentru download şi cheia de utilizator necesară pentru instalare. Download-ul propriuzis nu va fi însă disponibil mai devreme de 29 iulie 2015, când este programată lansarea oficială a noii versiuni Windows.

Odată instalate, copiile Windows 10 oferite ca upgrade gratuit pentru versiuni Windows din generaţia anterioară vor putea fi utilizate fără limită de timp, având acces la actualizări de securitate pe toată durata de viată a dispozitivului. Trebuie ştiut că PC-urile în prezent echipate cu versiuni Windows piratate nu vor primi automat licenţe genuine Windows 10, rămânând cu watermark pe ecran şi alte limitări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult