Care telefoane Samsung primesc update la Android 13 în 2022

26.09.2022
Care telefoane Samsung primesc update la Android 13 în 2022

Samsung testează deja OneUI 5.0, noul său software pentru smartphone-uri bazat pe Android 13, însă nu toate dispozitivele companiei vor face trecerea la această versiune în 2022. SamMobile a publicat o listă de dispozitive care vor primi noul update de software printre primele, iar toate acestea sunt programate, cel puțin neoficial, să primească update-ul înainte de sfârșitul anului.

Telefoanele Samsung de top din 2021 și 2022 vor face update la Android 13, alături de un model mid-range

În principal, Samsung pune accent pe modelele sale din gama flagship, precum cele din seriile S și Z pentru noi actualizări de software. Astfel, testarea OneUI 5.0 este deja pornită pe modelele Galaxy S, iar zvonurile spun că varianta finală pentru aceste modele va fi lansată pe la jumătatea lunii octombrie. Galaxy S22 ar fi prima la rând, în timp ce gama Galaxy S21 nu ar fi cu mult în urma sa. Alte dispozitive care ar putea primi anul acesta update la Android 13 sunt cele pliabile.

Galaxy Z Fold3 și Fold4 ar putea primi update-ul foarte rapid, în timp ce Galaxy Z Flip3 și Flip4 ar putea să urmeze apoi. De altfel, diferențele de hardware între cele două generații nu sunt atât de mari, singura diferență majoră fiind procesorul de generație nouă, Snapdragon 8+ Gen 1.

Există însă o surpriză pe care ar putea să o primească fanii modelelor mid-range. Cel mai popular telefon de medie de la Samsung, Galaxy A53, ar putea să fie de asemenea actualizat înainte de începutul anului 2023 la Android 13. Acest lucru este destul de neobișnuit pentru astfel de modele mid-range, însă Samsung a anunțat că din 2022 și telefoanele sale de medie primesc suport software comparabil cu cel al flagship-urilor sale.

Asta înseamnă că toate telefoanele din seriile Galaxy S, Galaxy Z și Galaxy A vor primi patru actualizări majore de sistem și cinci ani de actualizări de securitate.

sursa: Sam Mobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult