Cât va costa Windows 10

Cât va costa Windows 10

Microsoft a tot vorbit despre posibilitatea de a trece de la Windows 7 şi 8 la Windows 10 pe gratis, însă nu a menţionat până în prezent preţul oficial al noului sistem de operare. Deşi nu a fost făcut un anunţ oficial, aplicaţia de upgrade din sistemele de operare curente menţionează acum preţul în cadrul imaginii de pornire, sugerând că aceea este suma pe care utilizatorii o vor economisi atunci când îşi rezervă upgrade-ul gratuit.

Avem la îndemână preţuri pentru trei regiuni: Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi Europa. În America, sistemul de operare Windows 10 va fi disponibil de la 119 dolari în varianta de bază, în timp ce în marea britanie preţul este de 99,99 lire sterline. Restul europei va trebui să scoată din buzunare 135 de euro în cazul în care nu dispune de o copie licenţiată a unei versiuni precedente de Windows. Se pare că şi versiunea Pro a lui Windows 10 are un preţ neoficial, însă doar în Statele Unite:  199 dolari.

Aceste preţuri nu sunt cu mult diferite faţă de cele pentru Windows 8 şi 8.1, ceea ce ar sugera că în România ne-am putea aştepta la un preţ final de 499 lei. Microsoft încă nu discută în mod oficial despre aceste preţuri, însă cu greu ne putem imagina că vor mai fi schimbate până pe 29 iulie, când sistemul de operare va ajunge în magazine şi va fi lansat ca upgrade gratuit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult