Ce aduce nou şi cum arată prima versiune de test Windows Blue

25.03.2013
Ce aduce nou şi cum arată prima versiune de test Windows Blue

Windows Blue, primul upgrade major pentru Windows 8 se află deja în lucru, iar una din versiunile preliminare de testare a ajuns la dispoziţia publicului prin intermediul reţelelor de tip file sharing. Alături de modificări aduse ecranului de start Windows 8, kit-ul conţine şi o versiune preliminară de Internet Explorer 11.

Windows Blue - ecran de start cu mai multe opţiuni de personalizare

Kit-ul cu dimensiunea de 2.63 GB pare să provină de la unul dintre partenerii francezi ai gigantului Microsoft şi este o ediţie pe 32 biţi a sistemului Windows 8, numerotată Build 9364.

Prezentat ca un upgrade pentru actualul sistem de operare, Windows Blue încearcă să apropie produsele Windows 8 şi Windows Phone în direcţia formării unei platforme comună, cu acces la pachetul de servicii online oferit de Microsoft. Totodată, începând cu Windows Blue, Microsoft schimbă modul de planificare şi dezvoltare a noilor versiuni Windows, trecând la un calendar de lansări anuale şi o grilă de preţuri semnificativ diminuate.

Internet Explorer 11

În actuala versiune de test, Windows Blue pune accentul pe diversificarea opţiunilor de personalizare la nivelul interfeţei, oferind un ecran de start cu Live Tile-uri care pot fi redimensionate şi mutate după bunul plac, noi opţiuni de culoare, respectiv mod Snap View pentru rularea mai multor aplicaţii simultan.

Din păcate cei care încă mai sperau în reintroducerea butonului Start vor rămâne dezamăgiţi, la fel şi cei care aşteaptă schimbări drastice faţă de versiunea Windows 8 actuală. Cel puţin pentru moment, Windows Blue nu pare să aducă decât retuşuri minore, ce extind funcţionalitatea interfeţei native, dar fără a schimba în mod fundamental modul în care interacţionăm cu dispozitivele bazate pe Windows 8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult