Ce dispozitive pot face upgrade la Android 14

23.11.2023
Ce dispozitive pot face upgrade la Android 14

Veste bună pentru fanii Samsung! Recent, compania a anunțat extinderea disponibilității sistemului Android 14. Noua actualizarea este valabilă și pentru cele mai recente modele din gama sa, incluzând Galaxy A54, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5.

Primul pe lista actualizărilor este modelul Galaxy A54. De asemenea, modelele de top Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 primesc actualizarea.

Pentru Galaxy S23 FE, actualizarea pare să fie mai larg răspândită, dar inițial se concentrează pe modelele echipate cu chipset-ul Exynos al celor de la Samsung. Se așteaptă ca varianta standard, care folosește Snapdragon 8 Gen 1, să primească actualizarea în curând.

Actualizările Samsung sunt adesea lansate în etape, astfel încât utilizatorii sunt sfătuiți să nu se îngrijoreze dacă nu au primit încă notificarea de actualizare.

Cu ce funcții noi vine Android 14

Odată cu introducerea Android 14, dispozitivele actualizate, inclusiv Galaxy S23 FE, vor beneficia de noi caracteristici One UI 6, cum ar fi îmbunătățiri ale panoului de setări rapide, Samsung DeX, personalizarea ecranului de blocare și controale îmbunătățite ale camerei. Samsung a planificat, de asemenea, actualizări suplimentare pentru dispozitive precum Galaxy A52 sau Galaxy S21 FE 5G.

De asemenea, Android 14 va facilita și suportul pentru passkey-uri în aplicații. Recent, Google a dezvăluit într-o postare pe blog că, începând cu 1 noiembrie, API-ul Credential Manager va deveni disponibil. Acest API, testat în ultimele luni, va unifica autentificarea biometrică pentru passkey-uri, parole tradiționale și autentificarea identității federate pe dispozitivele Android.

Beneficiul major al acestei inițiative este îmbunătățirea suportului aplicațiilor pentru autentificările din Android 14. Folosind Credential Manager, aplicațiile vor putea permite utilizatorilor să se autentifice biometric prin passkey-uri.

Pentru utilizatorii ce doresc să își actualizeze dispozitivele Samsung Galaxy, procesul este simplu. Se recomandă ca dispozitivul să aibă peste 50% nivel de baterie și o conexiune stabilă Wi-Fi. Actualizarea se poate iniția din Setări > Actualizare software > Descarcă și instalează.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult