Ce este nou în Android 4.2?

30.10.2012
Ce este nou în Android 4.2?

Odată cu noile produse Nexus 4 şi Nexus 10, Google a lansat aseară şi versiunea 4.2 a sistemului de operare Android, aceasta păstrând, în mod curios, denumirea Jelly Bean a versiunii anterioare 4.1. Ce aduce însă aceasta în plus?

După captura foto panoramică introdusă în Android 4.0, Google a actualizat interfaţa camerei cu o facilitate numită Photo Sphere. Bazată pe câteva din tehnologiile de asamblare şi procesare foto folosite pentru Street View, aceasta permite captura cu o libertate de 360° în toate direcţiile, vizualizarea şi chiar trimiterea imaginii rezultate către echipa Google Maps, care ar putea-o folosi dacă este nevoie.

O facilitate demult cerută pentru tablete, deoarece acestea sunt utilizate în mediul casnic de mai multe persoane, suportul pentru mai mulţi utilizatori şi-a făcut apariţia în Android 4.2 şi oferă posibilitatea de particularizate pentru fiecare cont a wallpaper-ului, a ecranelor din Home Screen şi a aplicaţiilor instalate. Această facilitate este însă disponibilă doar pe tablete.

Suport pentru conturi multiple, dar numai pe tablete

Cei care foloseau diverse aplicaţii pentru a plasa scurtături utile în bara pentru notificări vor avea un produs software în minus de cumpărat sau instalat, Android 4.2 oferind acum scurtături native către setările pentru Wi-Fi, 3G, Bluetooth sau ecran, acestea fiind ascunse după un buton şi putând fi deschise direct printr-o mişcare cu două degete.

O altă facilitate preluată de la aplicaţiile celebre este tastarea prin gesturi, sau tracing cum o cunosc utilizatorii tastaturii Swype, aceasta oferind un mod mai comod şi mai rapid de scriere pentru cei care se pot adapta. Tot preluată din alte implementări, precum HTC Sense, este posibilitatea de a plasa vidget-uri în Lock Screen.

Tastatură cu tracing

Lista schimbărilor mai include Daydream, un modul de prezentări care rulează ca un screensaver şi afişează fotografiile stocate local, suportul Miracast Wireless Display pentru streaming video, un ceas îmbogăţit cu cronometru şi timer, îmbunătăţiri pentru Google Now sau Notification Area şi câteva gesturi noi pentru control.

Streaming către echipamentele compatibile Mirracast

Urmărește Go4IT.ro pe Google News