Ce modificări aduce update-ul Windows 10 21H1

19.02.2021
Ce modificări aduce update-ul Windows 10 21H1

Microsoft a dezvăluit în sfârșit detaliile despre prima actualizare majoră pentru Windows 10 din 2021: 21H1. Acest update va fi lansat cândva în primăvară, însă nu va schimba atât de multe elemente de interfață și nici nu va adăuga foarte multe noutăți, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Odată cu acest anunț, Microsoft anunță că, în sfârșit, versiunea 2004 de Windows 10, lansată în primăvara anului trecut, este acum disponibilă pentru toți utilizatorii.

Update-ul Windows 10 21H1 va îmbunătăți funcționalități precum Windows Hello, Windows Defender și Windows Management Instrumentation. Aceste modificări sunt însă de genul celor care ar putea fi lansate pe parcursul anului în multiple actualizări individuale mai mici, însă.

Noutăți în Windows 10 21H1

  • Windows Hello primește suport pentru camere multiple, permițând utilizatorilor să aleagă o cameră externă prioritară atunci când folosești display-uri high-end cu camere integrate
  • Performanță îmbunătățită în Windows Defender Application Guard, inclusiv optimizarea timpilor de deschidere pentru documente.
    • A fost reparată o problemă care putea să adauge întârzieri și de un minut sau mai mult atunci când deschizi un document Office Microsoft Defender Application Guard. Acest lucru se întâmplă atunci când încerci să deschizi un fișier folosind un path Universal Naming Convention sau Sever Message Block printr-un link.
    • A fost îmbunătățită performanța Robocopy atunci când copiezi fișiere care au peste 400 de MB.
    • A fost reparată o problemă care face fișierele WDAG să ocupe 1 GB de memorie atunci când containerul nu este în utilizare.
  • Îmbunătățirea performanței Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC) pentru a oferi suport mai bun pentru muncă de la distanță
    • A fost reparată cauza care duce la întârzierea schimbărilor făcute de administratorul AD (Active Directory). Chiar dacă accesul altor utilizatori din grup este eventual actualizat, aceste modificări nu apar dacă administratorul folosește gpresult /r sau gpresult /h pentru a crea un raport.

sursa: Gizchina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult