Chrome 25 va oferi securitate sporită şi recunoaştere sau control vocal

Chrome 25 va oferi securitate sporită şi recunoaştere sau control vocal

La puţin timp după ce Google a lansat versiunea cu numărul 24 a browser-ului Chrome şi a oferit şi utilizatorilor Android un canal de distribuţie pentru versiunile Beta, compania a publicat prima versiune Beta a versiunii 25 şi aceasta aduce îmbunătăţiri importante pentru securitate, dar şi extinderea unor facilităţi interesante.

Chiar dacă fiecare extensie pentru Google Chrome rulează în spaţiul său de memorie într-un mediu virtualizat, fiecare dintre acestea reprezintă o sursă potenţială pentru infecţii, iar posibilitatea de instalare invizibilă mărea riscurile. Odată cu versiunea 25, Google Chrome va cere validarea manuală în momentul instalării extensiilor, fie că operaţiunea este făcută de utilizator sau de o altă aplicaţie. În plus, extensiile deja instalate vor trebui validate după actualizarea la versiunea 25, browser-ul asigurându-se astfel că utilizatorul a luat la cunoştinţă de existenţă modulelor software deja instalare.

Cea de-a doua îmbunătăţire a securităţii va necesita implicarea proprietarilor de site-uri, aceştia putând evita atacurile XSS (cross-site scripting) sau injectarea de cod prin utilizarea Content Security Policy (CSP). Prin utilizarea unor headere HTTP, aceştia vor putea limita executarea unor scripturi sau afişarea de conţinut doar la domeniile dorite, reducând astfel riscul pentru utilizatori.

Din punct de vedere al facilităţilor, Chrome 25 Beta aduce ca noutate suportul pentru Web Speech API, parte componentă a specificaţiilor JavaScript W3C. Google Chrome oferă Voice Input de aproape doi ani de zile, însă Web Speech API permite acum utilizarea controlului vocal nu doar pentru câmpurile text ci şi pentru orice pagină Web în care dezvoltatorul a introdus rutine compatibile. Prin utilizarea Web Speech API, un site poate oferi suport pentru control, navigaţie sau recunoaştere a vorbirii, oferind posibilităţi noi pentru construcţia aplicaţiilor Web.

Download Google Chrome Beta

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News