Chrome primeşte Reader Mode, o funcţie care reaşează textul paginilor web într-un format ideal pentru citire

19.04.2019
Chrome primeşte Reader Mode, o funcţie care reaşează textul paginilor web într-un format ideal pentru citire

Deşi această funcţionalitate este prezentă de mulţi ani în alte browsere web, Google a amânat până acum implementarea modului de citire în browserul Chrome.

Util atât pe ecranul telefonului mobil dar şi cel al tabletei, Reader Mode scoate din structura paginii web orice elemente grafice şi animaţii neesenţiale, cât şi formatarea implicită a textului. În schimb, este aplicat un şablon optimizat care aduce pagina web la o formă mult simplificată, folosind în mod optim spaţiul disponibil pe ecran.

Deocamdată, noul mod de citire este prezent în ultimul build Chrome Canary şi poate fi activat numai cu o vizită în meniul a ascuns chrome://flags, unde trecem opţiunea Enable Reader mode pe Enabled.

Comutarea paginii web în modul de afişare Reader Mode se face cu opţiunea Distill Page apărută în mediul (…) afişat în colţul dreapta sus a interfeţei Chrome. Funcţionalitatea ar trebui să fie disponibilă în toate versiunile Chrome Canary (Mac, Chrome OS, Linux/Android şi Windows).

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult