Clasamentul Android în noiembrie: Lollipop conduce detaşat, Nougat creşte foarte puţin

06.12.2016
Clasamentul Android în noiembrie: Lollipop conduce detaşat, Nougat creşte foarte puţin

Penultimul raport Google din 2016 referitor la clasamentul versiunilor de Android de pe dispozitivele active a fost publicat, iar diferenţele nu sunt foarte mari faţă de luna trecută. Probabil cea mai importantă veste este că KitKat a fost în sfârşit detronat de către versiunea Marshmallow a sistemului de operare, în timp ce Lollipop este în continuare liderul clasamentului. Versiuni precum Froyo şi Gingerbread încă sunt listate, însă nu pentru foarte mult timp, se pare.

Astfel, pe primul loc în topul versiunilor de Android se află Lollipop (5.0 şi 5.1 adunate) care se regăseşte pe 34% dintre dispozitivele care se conectează la Google Play Store  de pe piaţă. Acesta este acum urmat de Marshmallow cu 26,3% şi abia apoi de vechiul lider al clasamentului KitKat, care a scăzut la încă respectabilul 24%. Următoarele locuri sunt ocupate de Jelly Bean, cu 12,8%, Ice Cream Sandwich şi Gingerbread, ambele cu 1,2%, recent lansatul Nougat, cu 0,4 % din total şi în final Froyo cu 0,1%.

Informaţiile sunt oferite de Google, care publică aceste rezultate în prima zi de luni a lunii. Cifrele sunt colectate de pe Play Store de la utilizatorii activi din luna respectivă şi nu includ dispozitivele lansate fără acces la serviciile Google (precum cele din China). Întrucât în luna decembrie şi în primele luni ale lui 2017 vor fi lansate multe actualizări pentru dispozitive deja lansate, cât şi noi dispozitive care vor rula din fabrică Nougat, este aşteptată o creştere rapidă a noului sistem de operare de la Google în acest clasament.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult