Clienţi de e-mail pentru iPad – 10 dintre cele mai bune aplicaţii

Clienţi de e-mail pentru iPad - 10 dintre cele mai bune aplicaţii
Mail de la Apple

Tabletele sunt în principal dispozitive destinate consumului de conţinut. Totuşi, există destule aplicaţii de productivitate pe acestea, în special pe iPad. Şi cum productivitate de multe ori înseamnă comunicare eficientă, accesul la un client de e-mail uşor de folosit şi capabil să îndeplinească toate funcţiile de bază este foarte important. Am testat astfel zece dintre cele mai bune aplicaţii de e-mail pentru iPad, care pot satisface nevoile oricărui tip de utilizator. În cazul în care sunteţi în căutarea unui client de mail care să se potrivească stilului personal de lucru, mai mult ca sigur că veţi găsi în listă cel puţin unul.

Mail

Prima aplicaţie despre care vom discuta este Mail de la Apple. Aceasta este integrată în iOS şi vine pre-instalată pe toate dispozitivele companiei. Din fericire însă, se întâmplă ca varianta integrată în iOS 8 să fie şi una dintre cele mai capabile aplicaţii, oferind toate funcţiile de bază pe care te aştepţi să le găseşti într-un astfel de client de e-mail, cât şi câteva funcţii avansate. Este de apreciat faptul că Apple a integrat compatibilitate cu toate serviciile populare de e-mail. Atunci când configurezi prima dată aplicaţia Mail poţi adăuga conturi de pe Yahoo!, Gmail, Aol., Outlook.com, Exchange şi iCloud, cât şi căsuţe de e-mail proprii de tip IMAP sau POP3.

Partea cea mai bună este că poţi adăuga conturi multiple de pe fiecare dintre servicii şi le poţi gestiona individual sau „la grămadă”. Aplicaţia oferă acces la verificarea fiecărei căsuţe în parte, sau a tuturor într-o singură listă. Atunci când compui mesaje ai opţiunea să ascunzi fereastra de scris cât timp cauţi informaţii în alte mesaje din interiorul aplicaţiei, însă ataşamentele de tip foto sau video pot fi incluse doar dacă se găsesc în librăria aplicaţiei Photos. Accesul la funcţii utile precum ştergerea, marcarea sau mutarea mesajelor se face printr-o simplă glisare de la dreapta la stânga deasupra mesajului din listă. Pentru citit este recomandat modul de afişare „portrait”, care dispune de o listă care se poate ascunde, iar pentru productivitate este recomandat modul „landscape”.

Pentru funcţii de bază şi un minim de funcţii avansate, Apple oferă o soluţie competentă şi gratuită, care se livrează împreună cu fiecare iPad şi iPhone în parte.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult